Έξι χρόνια φυλάκιση στον Βέργα

Σε έξι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στην Πάφο ο τέως Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας και ο τελών σε διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκκίδης.

 


Article featured image
Article featured image

Ο κ. Βέργας κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο κ. Μαλληκκίδης βρέθηκε ένοχος για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα και στη συνέχεια στις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό των ποινών των πελατών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Δήμαρχος Πάφου παραδέχτηκε ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο Ευτύχιος Μαλληκκίδης σε 12.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι δύο πρώην αξιωματούχοι του ΣΑΠΑ. Οι Σ. Βέργας και Ε. Μαλληκίδης ομολόγησαν το χρηματισμό τους από εργολάβους του έργου τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά την δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Επέστρεψαν επίσης στο Κράτος σε μετρητά και ακίνητα ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως μίζες. Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του έργου στοίχισε περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερα από όσα προνοούσαν τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί και στη δεύτερη φάση του έργου επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ.



Φωτογραφία: ΦΩΤΟ ΛΑΡΚΟ

 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ