Το ΚΚΕ τρολάρει τον Τσίπρα με... Κωνσταντάρα

Με πλάνα από την ταινία «Θα σε κάνω βασίλισσα», στην οποία μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας συνεχίζει την αυστηρή κριτική του στη συγκυβέρνηση το ΚΚΕ, διακωμωδώντας τη συμφωνία της Ελλάδας και των δανειστών.


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του κόμματος καλεί τους πολίτες στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ, το πρώτο κατά της κυβέρνησης, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Επίσης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και το «ξήλωμα» όλων των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, πετώντας με τον τρόπο αυτό το «γάντι» στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι ανάλογη πρόταση νόμου είχε κατατεθεί από τους βουλευτές του Περισσού και το 2012 με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τότε να την υπερψηφίζει.



Το νέο κείμενο έχει συμπεριλάβει και όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια που ήρθαν κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια ενώ στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν την δέσμευση τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό – αντιλαϊκό οπλοστάσιο.



Η αλλαγή του μίγματος πολιτικής διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας, δεν αφορά παροχές στον λαό αλλά διασφάλιση πόρων για τη στήριξη του κεφαλαίου. Θα δυναμώσει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.



Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που το συνοδεύουν:

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ