Συλλαλητήριο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης [«δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό»]

Χιλιάδες έχουν ήδη δηλώσει στο σχετικό event πως θα παρευρεθούν στην πρώτη μεγάλη γιορτή της κάνναβης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 του Μάη, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για ένα μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης και απελευθέρωσης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

«Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης, φτάνει πια με την υποκρισία. Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό. Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας. Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή, αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

«Χώρες σε όλο τον κόσμο αλλάζουν πολιτικές για να μειώσουν τη βλάβη από τις εξαρτήσεις, αποποινικοποιούν τη χρήση ουσιών και νομιμοποιούν την κάνναβη για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της χρήσης και κατάχρησης ουσιών με τη σοβαρότητα και την ανθρωπιά που του αρμόζει».

Λόγος γίνεται και για τα οικονομικά οφέλη, όπου «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τα οικονομικά της χώρας, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ