Διαμαρτυρία για τους στρατούς και τα σύνορα της Λευκωσίας

Δύο παράλληλες πορείες διαμαρτυρίας που θα ζητήσουν την αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας, μία βόρεια και μία νότια του συρματοπλέγματος, θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου.


Article featured image
Article featured image

Οι δύο πορείες που θα έχουν ως χωριστές αφετηρίες την πλατεία Φανερωμένης και την πλατεία Σαραγιού στις 14.00 και 14.30 αντίστοιχα θα συναντηθούν στις 16.30 στο Σπίτι της Συνεργασίας απέναντι από το Λήδρα Πάλας, στο «UN Holiday Squat» (την κατάληψη που τα ΗΕ κάνουν διακοπές) όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου. 

«Γιατί αυτή η πόλη χωρίζεται από σύνορα; Θέλουμε όντως να βλάψουμε ο ένας τον άλλο; Υπήρξαμε ποτέ όσο διαφορετικοί μας δίδαξαν να είμαστε;».

Κανένας και καμιά, προστίθεται, δεν πρέπει να ζει υπό διαρκή απειλή, σε μια πόλη που 5 διαφορετικοί στρατοί στρέφουν τα όπλα τους πάνω μας.

«Θα περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης μας, θα πούμε κανένα τραγουδάκι, θα περάσουμε καλά και θα συναντηθούμε στο Σπίτι της Συνεργασίας (απέναντι από την κατάληψη του ΟΗΕ)…Με ανοιχτές συζητήσεις, ζωντανή μουσική, και δίχως στρατούς!».

Την πορεία διοργανώνει η Συνέλευση για την Αποστρατικοποιημένη Λευκωσία.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ