Οι 21 λόγοι για να MHN επισκεφθείτε την Κύπρο [σύμφωνα με το Buzzfeed]

Γραμμένο με χιουμοράκι, όπως άλλωστε το συνηθίζει, η δημοφιλής διαδικτυακή, αμερικανική εφημερίδα Βuzzfeed δημοσίευσε χθες ένα άρθρο για την Κύπρο που δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει viral στα social media και κυρίως στο Facebook.

Ο σαρκαστικός τίτλος του εν λόγω άρθρου, το οποίο ακολούθησε ένα αντίστοιχο που είχε δημοσιευθεί στον ίδιο ιστότοπο για την Ελλάδα είναι «21 λόγοι για να μην επισκεφθεί κάποιος την Κύπρο».

Διαβάστε τους:


Article featured image
Article featured image

1. Οι παραλίες είναι απαίσιες. Είναι τόσο ενοχλητικό να έχεις να επιλέξεις μεταξύ παραλιών με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά, με καφέ άμμο και καταγάλανα νερά και παραλίες με βότσαλα και καταγάλανα νερά.

cy_beach

 

 

2. Υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό;

cy_beach2

 

 

3. Είναι στη μέση του πουθενά. Χρειάζεται μια ολόκληρη ώρα για να φτάσεις στην Κύπρο από Λίβανο, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο ή Ελλάδα και όταν φτάσεις, νομίζεις ότι θα μείνεις εκεί για πάντα.

med_map

 

 

4. Δεν υπάρχει καθόλου κουλτούρα. Δεν έχουν όλες οι χώρες Έλληνες, Τούρκους, Άραβες και Αρμένιους, των οποίων το φαγητό, τη γλώσσα και την κουλτούρα πρέπει να ταξιδέψεις σε τέσσερις διαφορετικές χώρες για να δεις;

ledras625

 

 

5. Για να μην αναφερθώ στην Ιστορία. Δεν είναι κι ότι κατακτήθηκαν από Φράγκους, Οθωμανούς, Ενετούς και Έλληνες που τους έδωσαν σημαντικά στοιχεία από την κουλτούρα τους!

nicosia_walls

 

 

6. Ποια αρχιτεκτονική; Η Λευκωσία έχει ενετικά τείχη, χαμάμ, μυκηναϊκά ερείπια, κάστρα των Λουιζιανών, κρυμμένα τζαμιά, μεγάλους καθεδρικούς ναούς και πλακόστρωτα δρομάκια που έχουν κατά μήκος τους σπίτια του 19ου αιώνα με όμορφες αυλές.

architecture

 

 

7. Υπάρχουν αρχαίες κολόνες. Ε και; Δεν είναι ότι οι Έλληνες και οι Πέρσες είχαν δώσει καμιά μεγάλη μάχη εκεί!

columns

 

 

8. Δεν μπορείς να εντρυφήσεις στην αρχαία μυθολογία. Ποια είναι αυτή η γκόμενα με το όνομα «Αφροδίτη»; Ποιος νοιάζεται αν αναδύθηκε από τους αφρούς αυτής της θάλασσας; Ποιος θέλει να προσποιείται ότι υπάρχουν Θεές που αναδύονται από τα κρυστάλλινα νερά ενός μεσογειακού παραδείσου;

cy_beach3

 

 

9. Ο κόσμος εκεί δεν έχει ιδέα πώς να χαλαρώνει. Ήδη πεθυμώ να με σπρώχνουν άγνωστοι ενώ περιμένω στην ουρά ενός συνωστισμένου Starbucks.

faneromeni_cafes

 

 

10. OΙ Κύπριοι είναι πολύ εχθρικοί. Ακόμη και τα γαϊδούρια είναι εχθρικά.

cy_donkey

 

11. Και σε αφήνουν αδιάφορο.

moustakallis

 

12. Δεν υπάρχει τίποτα για να φας. Μοναδικά τοπικά εδέσματα που συνδυάζουν ελληνική, τουρκική και λιβανέζικη κουζίνα που δεν θα βρεις πουθενά. Ποιος χρειάζεται όμως ένα τεράστιο κομμάτι σούβλα, ή έναν πλούσιο κυπριακό γύρο;

souvla

 

 

13. Ατυχία να είσαι χορτοφάγος στην Κύπρο. Κυπριακές σαλάτες; Τυρόπιτες; Κούπες με μανιτάρια και μπαχαρικά; Ο εφιάλτης για κάθε χορτοφάγο!

vegan

 

 

14. Το φαγητό είναι μαζική παραγωγή. Δεν ξέρουν καν τι σημαίνει «οργανικό».

froutaria

 

15. Ακόμη και το τυρί είναι άθλιο. Αλατισμένο, νόστιμο τυρί που μπορείς να τηγανίσεις ή να ψήσεις στο γκριλ και να φας για πρόγευμα με παγωμένες φέτες καρπουζιού; Σκοτώστε με τώρα!

halloumi2

 

 

16. Για να μην πω για τα επιδόρπια. Λουκουμάδες πασπαλισμένοι με μέλι και καρύδια; Μπλιαχ!

loukoumades

 

 

17. Η ζέστη δεν υποφέρεται. Εκτός κι αν θέλεις να οδηγήσεις 30 ολόκληρα λεπτά για να επισκεφθείς ένα ειδυλλιακό χωριό για να πιεις τσάι δυόσμου ή κυπριακό καφέ, ή να δοκιμάσεις μαρμελάδες.

oreino_chorio

 

 

18. Δεν υπάρχει καθόλου νυχτερινή ζωή. Ακριβώς σαν και στα μέρη μας. Τα κλαμπ είναι το ένα κοντά στο άλλο, «μοιράζουν» δωρεάν σφηνάκια και είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί.

nightlife

 

 

19. Κάποια, μάλιστα, είναι πάνω σε παραλίες.

beach_bars

 

20. Και δεν υπάρχουν καθόλου γάτες. Μπορεί να περπατάς σε ένα ολόκληρο τετράγωνο και να δεις μόνο τρεις γάτες! Και δείχνουν τόσο γλυκές που είναι σχεδόν ενοχλητικό!

cat

 

 

21. Σοβαρά, πού είναι οι γάτες;

cat2


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ