Η Έλενα Κούμα εκθέτει τις «Υγρές Ψυχές»

Article featured image
Article featured image

Η εικαστικός Έλενα Κούμα επαναπροσδιορίζει τη θέση της στα καλλιτεχνικά δρώμενα μέσα από τη νέα της δουλειά με τίτλο «Υγρές Ψυχές», που είναι αφιερωμένη στην πηγή της ζωής, το νερό, και η οποία θα φιλοξενείται από τις 17 Μαρτίου μέχρι και τις 4 Απριλίου στο χώρο της Γκαλερί Αργώ στη Λευκωσία.

Η νέα δουλειά της δημιουργού αποτελεί το κράμα των δύο χαρακτηριστικών στοιχείων της έκθεσης, που είναι το υγρό στοιχείο και η ανθρώπινη φιγούρα.

Η ιδέα προήλθε από την ιδεατή έννοια του νερού. Μελετώντας τα έργα της Έλενας, ανάμεσα στους κυματισμούς μπορεί κανείς να δει να κινούνται εξαϋλωμένα σώματα σαν υγρές ψυχές, τα οποία ακολουθεί μια σκιά. Είναι η σκιά που μας ακολουθεί όντας ακόμα μέσα στην υλικότητα… Επί της ουσίας, σε αυτή τη δουλειά της, η Έλενα επιδιώκει να προκαλέσει στον θεατή προβληματισμό και εσωτερικό διάλογο αξιοποιώντας το ύδωρ ως σύμβολο κάθαρσης, εξαγνισμού και αναγέννησης.

Αναφερόμενη στη νέα της δουλειά, η Έλενα Κούμα είπε: «Ένιωθα πάντα κάτι ιδιαίτερο να με συνδέει με το υγρό στοιχείο. Με συγκινούσε η κίνησή του σε συνδυασμό με τον ήχο και τους παιχνιδισμούς της φόρμας του. Παραλλήλιζα πάντα το νερό με τις εναλλαγές που υφίσταται η εσωτερική μας διάθεση. Τα έργα εκφράζουν ένα βαθύ εσωτερικό διάλογο που αποτελεί το απόσταγμα μιας προσωπικής πορείας και προβληματισμού που αποσκοπεί στο να οδηγήσει τον θεατή σε ένα δικό του προσωπικό διάλογο».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 17 Μαρτίου, στις 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 4 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2754009.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ