Το ντοκιμαντέρ του VICE για τα αμπελοπούλια [που δείχνει τους Κυπραίους πρωτόγονους]

Πρωτόγονους, οικονομικά εξαθλιωμένους και εντελώς απολίτιστους παρουσιάζει τους Κύπριους, σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του το VICETo ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή του (βρετανικού) Munchies και παρουσιάζει το κυνήγι των αμπελοπουλιών στην Κύπρο, το οποίο χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη σφαγή του είδους της διεθνώς».


Article featured image
Article featured image

Το Munchies έστειλε ένα film crew στο νησί μας με σκοπό να καταγράψει «αυτήν τη σφαγή που γίνεται σε βρετανικό έδαφος» εννοώντας τις στρατιωτικές Βάσεις της Δεκέλειας.

«Παρόλο που η Κύπρος υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όταν εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004, αρκετοί εγκληματίες συνεχίζουν να αισχροκερδούν από το παράνομο κυνήγι, προμηθεύοντας εστιατόρια από τις περιοχές των βρετανικών εδαφών» αναφέρεται στο περιγραφικό κείμενο.

Στο καλογυρισμένο 25λεπτο βιντεάκι βλέπουμε σοκαριστικά πλάνα από το βίαιο κυνήγι με τα βερκά που δεν έχουμε ξαναδεί και τον δημοσιογράφο να μιλά για το θέμα με Ευρωπαίους ακτιβιστές, με έναν υψηλόβαθμο Αστυνόμο των Βάσεων και με Κύπριους πολίτες και κυνηγούς που δίνουν τη δική τους οπτική στο θέμα.

«Τζαι αν τα πουλήσει; Ο κόσμος πεινά σήμερα ρε κουμπάρε. Ο κόσμος δυστυχά. Αν πουλήσω 10 ντουζίνες πουλιά και πιάσω 5 λίρες, 50 λίρες, ίνταμπον το πρόβλημα; Ποιον εν που να πειράξω;» λέει χαρακτηριστικά ένας παππούς σε καφενείο στο Παραλίμνι.

Δείτε το:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ