Mε 4G ξύπνησε σήμερα η Κύπρος [δεκαπλάσιες σχεδόν ταχύτητες ίντερνετ]

Με σχεδόν δέκα φορές πιο γρήγορο ίντερνετ ξύπνησε σήμερα η Κύπρος, αφού τόσο η Primetel όσο και η MTN ξεκίνησαν τη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας «4ης γενιάς», γνωστότερων ως «4G».


Article featured image
Article featured image

Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι οι περισσότερες συνδέσεις σταθερού ίντερνετ στην Κύπρο είναι της τάξης των μέχρι 6 Mbps, τα δύο νέα δίκτυα προσφέρουν τουλάχιστον 10πλάσιες ταχύτητες.   

To δίκτυο MTN4G είναι ήδη διαθέσιμο σε όλα τα αστικά κέντρα της Κύπρου και εξαπλώνεται διαρκώς έτσι ώστε μέχρι τον επόμενο μήνα να προσφέρει πληθυσμιακή κάλυψη 60%. Η τεχνολογία  4G έχει μετρηθεί να φτάνει ταχύτητες μέχρι 70Μbps download και 25Mbps upload, πολλαπλάσιες των σημερινών δεδομένων.  

Το καινοτομικό MTN4G δίκτυο θα φέρει ασύλληπτες ταχύτητες στο smartphone, το tablet και το laptop σας, ανεξαρτήτως αν είστε στο δρόμο, στο σπίτι ή το γραφείο σας. Το MTN4G θα σας φέρει έναν νέο τρόπο εργασίας και έναν νέο τρόπο κοινωνικής αλληλεπίδρασης στο δίκτυο.

Η ταχύτητα 4G σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε νέες λειτουργίες, νέες εφαρμογές και προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Η τελευταία 4G τεχνολογία θα έχει επίσης σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία μας: θα προσδώσει στις κυπριακές επιχειρήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας ως διεθνούς κόμβου υπηρεσιών», είπε στην σύντομη παρουσίαση του δικτύου νέας γενιάς της ΜΤΝ ο επικεφαλής της στην Κύπρο Philip Van Dalsen.  

Παράλληλα και η Primetel ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι συνδρομητές της επικοινωνούν πλέον σε 4G ρυθμούς.

Το δίκτυο 4G επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, βελτιώνοντας σημαντικά τη διαδικτυακή εμπειρία των πελατών.  

Πρόθεση της PrimeTel είναι να προχωρήσει στην ευρεία γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κύπρου. 

Οι πελάτες που ενδιαφέρονται για 4G υπηρεσίες ή συσκευές μπορούν να επισκεφτούν  ένα κατάστημα PrimeTel και Public ή  να στείλουν μήνυμα στο 8585 κι ένας εκπρόσωπος της εταιρείας θα επικοινωνήσει άμεσα. 

Η Cyta προχωρεί επίσης με τη δημιουργία δικτύου 4G, το οποίο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ