Λονδίνο: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς

Αρχαιολόγοι στο Λονδίνο έχουν αρχίσει να ανασύρουν περίπου 3.000 σκελετούς κάτω από τους δρόμους της πόλης.

Πιστεύεται ότι οι σκελετοί χρονολογούνται από την διάρκεια της «Μεγάλης πανούκλας», που έπληξε την πρωτεύουσα της Αγγλίας το 1665.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Jay Carver στο Associated Press «Πρόκειται να είναι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό δείγμα που έχουμε για τον πληθυσμό του Λονδίνου από τον 16ο και 17ο αιώνα».

Η παρουσία των σκελετών δικαιολογείται από την ύπαρξη νεκροταφείου στην περιοχή, το οποίο λειτουργούσε από το 1569 έως τουλάχιστον το 1738.

Το νεκροταφείο «υπερχειλίστηκε» κατά την διάρκεια των τεσσάρων μολύνσεων πανούκλας. Επίσης, αναφέρεται πως στον χώρο ενταφιάζονταν εκείνοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για εκκλησιαστική ταφή αλλά και εκείνοι που είχαν για λόγους πολιτικούς ή εκκλησιαστικούς να ταφούν σε κάποιο άλλο μέρος.

Ο Nick Elsden, διαχειριστής του έργου από το Μουσείο Αρχαιολογίας του Λονδίνου, δήλωσε πως «Υπάρχουν πάνω από έξι μέτρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε αυτή την ζώνη, η οποία είναι μια από τις παλιότερες περιοχές του Λονδίνου. Βρισκόμαστε εδώ για να μάθουμε πολλά».

Ομάδα από 60 ερευνητές θα εργάζεται για την απομάκρυνση των «αιώνιων» σκελετών. Στο σημείο που βρέθηκαν θα χτιστεί η νέα ανατολική-δυτική σιδηροδρομική γραμμή του Λονδίνου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ