Ο μακελάρης της Νορβηγίας είχε ερωτική σχέση με τη (σχιζοφρενή) μητέρα του

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την παιδική ηλικία του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, έρχονται στο προσκήνιο, μέσα από το βιβλίο, «Ένας από εμάς, η ιστορία του Άντερς Μπρέιβικ και η σφαγή στη Νορβηγία» (One Of Us, The Story Of Anders Breivik And The Massacre In Norway).


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο 36χρονος που σκόρπισε το θάνατο στο νησί Ουτόγια, όπου διεξαγόταν συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 300, φέρεται να είχε μια περίεργη και σχεδόν αιμομικτική σχέση με τη μάνα του, Βενς Μπέρινγκ.

 Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στη Νορβηγία, αναφέρει ότι η μητέρα του Μπρέιβικ είχε μυήσει τον γιο της στη σεξουαλικότητα από τα τέσσερα του χρόνια, κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με εκείνον, με τις ψυχιατρικές αναφορές πριν από τη δίκη του να αναφέρουν επίσης πως οι δυο τους είχαν πολύ στενή σωματική επαφή.

 Η Βενς Μπέρινγκ είχε αποκαλύψει στην αστυνομία πως ο γιος της, στα 20 του, της είχε αγοράσει ένα sex toy για να την παρηγορήσει μετά από έναν χωρισμό, ενώ δεν παρέλειπε να τη ρωτάει αν το είχε χρησιμοποιήσει και πόσες φορές.

 Η συγγραφέας, Ασν Σέιτσταντ, αναφέρει στο βιβλίο πως η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση και πως παραπονιόταν όταν ήταν έγκυος λέγοντας: «Με κλωτσάει λες και θέλει να με βασανίσει».

Μαρτυρίες λένε πως την είχαν ακούσει να λέει «εύχομαι να ήσουν νεκρός», ενώ η σχέση τους περιγράφεται ως «ξεκάθαρα παθολογική».

Η συγγραφέας συνάντησε τον Μπρέιβικ έξι μήνες μετά την καταδίκη του και αποκαλύπτει πως ο μακελάρης «απεχθανόταν τη μητέρα του».

Λίγους μήνες μετά, η μητέρα του πέθανε από καρκίνο του μαστού, ενώ όταν έμαθε για το μακελειό που προκάλεσε ο γιός της, τον Ιούλιο του 2012, είπε: «πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό;»

 Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, το μακελειό να ήταν μια πράξη εκδίκησης προς τη μητέρα. Να σημειώσουμε ότι η μητέρα του Μπρέιβικ έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, όπως και η μητέρα της, ενώ ο πατέρας του ήταν ένας ψυχρός Νορβηγός διπλωμάτης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ