Συνταγές της Πιτσίλλας #22: Τσαχπίνα κοτόπιτα

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου… στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου... Ανοίξτε χάρτη, άντε και GPS οι μανιακοί με τα gadgets και σκορπιστείτε στους κάμπους!

Η άνοιξη φωνάζει it’ s picnic time και εγώ μοιράζομαι μαζί σας την τσαχπίνα κοτόπιτα που θα ανταμείψει αξιόπιστα τη στιγμή της λιγούρας.

 


Article featured image
Article featured image

Και η προετοιμασία goes like:

1 πακέτο ζύμη για πίττες

Υλικά γέμισης

700 γρ. βραστό κοτόπουλο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες) (3 στρουμπουλά φιλέτα κοτόπουλο)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (σε λεπτές λωρίδες)

2 μέτριες πιπεριές κόκκινες κέρατο (σε λεπτές λωρίδες)

1 κ.σ. μουστάρδα

80 γρ. τρίμμα γραβιέρας

Αλάτι, πιπέρι

 



 

Υλικά μπεσαμέλ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μαργαρίνη

2 φλ. γάλα

2 κ.σ. αλεύρι

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο τρίμμα γραβιέρας

1 αυγό και λίγο σουσάμι για την πίτα μας

 

Εκτέλεση γέμισης

Αφού βράσουμε και κόψουμε σε λεπτές λωρίδες την κοτούλα μας, ρίχνουμε το λάδι μας σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές μας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές μας και να ροδίσει η κοκό! Προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι μας και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει  προσθέτουμε το τρίμμα γραβιέρας και την μουστάρδα.

Μέχρι να κρυώσει όμως η γέμιση μας ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και προθερμάνουμε τον φούρνο στους 175⁰ βαθμούς.





Εκτέλεση μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε το γαλατάκι μας… Σε μία άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το αλεύρι στο λάδι και την μαργαρίνη και μετά ρίχνουμε προσεχτικά το γάλα μας και χτυπάμε αλύπητα να μην μας κάνει σβόλους.  Αφού μας δέσει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό μας συνεχίζοντας να χτυπιόμαστε και αλατοπιπερώνουμε.  Προσθέτουμε την γραβιέρα μας και voila béchamel!

Στην συνέχεια αφού κρυώσει και λιγάκι η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε όση εμείς προτιμάμε στο μίγμα της γέμισης μας και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά μας.

Λαδώνουμε το πυρέξ μας….απλώνουμε το ένα φύλλο μας… περιχύνουμε με την γέμιση μας και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.  Χαράζουμε ελαφρώς το φύλλο μας σε τρίγωνα και αλείφουμε με αυγό (χτυπημένο) και σουσαμάκι!



Καλάθι ready, νεράκι ready, αυτοκίνητο, βενζίνη checked, καλή παρέα πάντα… Έτοιμοι, φύγαμε! Καλή άνοιξη CityZens. Keep Calm and picnic on!



Υ.Γ.1 Αφού πλύνετε καλά το κοτόπουλο, τρίψτε καλά με μπόλικο αλάτι και προσθέσετε στο νερό που θα κοχλάσει λίγο καρότο, κρεμμυδάκι και πιπέρι σωστό και θα δείτε ότι θα είναι πολύ πιο μυρωδάτο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ