Sci-Fi Πάφος και πάμε στο διάστημα

Διαστημική τεχνολογία, δορυφόροι, ΑΟΖ, άμυνα, ασφάλεια και εργαστήρια σε εφαρμογές τηλεπισκόπησης στην αρχαιολογία και στην πολιτιστική κληρονομία περιλαμβάνει ένα πολύ φουτουριστικό και «Sci-Fi» συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Πάφο.



 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί «round table discussion» με 8 ομιλητές μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια του παγκόσμιου οργανισμού Διακυβερνητικής Ομάδας Παρατήρησης της Γης GEO (Group on Earth Observation) Barbara Ryan με θέμα τη διαχείριση μεγάλων δορυφορικών και τηλεπισκοπικών δεδομένων, τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διευθυντή του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (i-BEC) Καθηγητή Γιώργο Ζαλίδη με θέμα γεωργία ακριβείας, διαχείριση υδάτινων πόρων και άλλους διακεκριμένους ομιλητές.

Το συνέδριο παρακολουθούν περισσότεροι από 150 σύνεδροι σε 35 διαφορετικές χώρες.

Αύριο αναμένεται να  πραγματοποιηθούν επιδείξεις με έξυπνα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), τρισδιάστατους σαρωτές και φασματοραδιόμετρα.

Επίσης, θα γίνει ειδική συνεδρία σε θέματα ασφάλειας, άμυνας και παρακολούθησης των ΑΟΖ με δορυφορικά δεδομένα με ομιλητές από το Ισραήλ και Ελλάδα και με επίκεντρο τις νέες μεθόδους παρακολούθησης χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και αλλά και τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη που το χαιρέτισε, το συνέδριο ενδυναμώνει την προσπάθεια που γίνεται για προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας στην Κύπρο, «κάτι που θα δώσει μεγάλα οφέλη στον τόπο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ