Ομαδική έκθεση σε νέο χώρο [Art seen]

Article featured image
Article featured image

Mία νέα γκαλερί ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο κέντρο της Λευκωσίας, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, και το κάνει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, τη διοργάνωση μίας εικαστικής έκθεσης. Της πρώτης της ομαδικής!

Πρόκειται για την Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions, μια πολιτιστική πλατφόρμα ανταλλαγής στη σύγχρονη τέχνη, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση και προαγωγή της σύγχρονης τέχνης στην Κύπρο.

Η πρώτη έκθεση

Η γκαλερί θα ανοίξει τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό, με την πρώτη ομαδική έκθεση που διοργανώνει, με τίτλο Πολλαπλότητες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Παρ 27/3, 19.00).

Για την πρώτη έκθεση, 13 καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχουν κληθεί (commission) να δημιουργήσουν καινούργια έργα στη μορφή των πολλαπλών εκδόσεων (limited editions prints & multiples). Τα έργα που θα παρουσιαστούν δημιουργήθηκαν ειδικά για την Art Seen Editions μετά από πρόσκληση της ιδρύτριας Mαρίας Στάθη. Τα έργα περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί, φωτογραφίες (c-prints), κολάζ, μεταξοτυπίες, τυπώματα, γλυπτά και σχέδια με μολύβι που φτιάχτηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις (unique variations).

Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, επιλέγουμε να δούμε τέχνη: να παρατηρήσουμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τη σύγχρονη οπτική γλώσσα μιας ομάδας καλλιτεχνών που «μιλά» χρησιμοποιώντας το καινοτόμο μέσο, για το εικαστικό λεξιλόγιο της Κύπρου, των πολλαπλών εκδόσεων.

[art seen]Contemporary Art Projects & Editions Αρχ. Μακαριου 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία. Πληρoφορίες στο  www.artseeneditions.com & στο Facebook

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 10.00-13.00 και 14.00-18.00, Σάββατο 10.00-13.00 και με ραντεβού. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ