Μεγαλώνει το Τουρνουά Αγίας Νάπας

Με ανυπομονησία περιμένουν οι ακαδημίες όλης της Κύπρου το 15ο διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών στην Αγία Νάπα, με την επωνυμία «AYIA NAPA EASTER YOUTH SOCCER FESTIVAL».

 


Article featured image
Article featured image

Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που διοργανώνεται από το Σωματείο Soccer World Cyprus και φέτος λαμβάνει χώρα 4-8 Απριλίου.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς η ποιότητα της διοργάνωσης, οι εγκαταστάσεις (και τα 15 γήπεδα έχουν φυσικό χλοοτάπητα), η περιοχή της Αγίας Νάπας και η γιορτή που στήνεται εκεί, αλλά και η δυνατότητα που έχουν οι ομάδες όλης της Κύπρου να συναγωνιστούν μεταξύ τους, ελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Η διάρκεια του Τουρνουά επεκτάθηκε κατά μια μέρα (5ήμερο, αντί 4ήμερο), προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας.

«Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τις ομάδες που μας εμπιστεύονται. Η μαζική συμμετοχή μας υποχρέωσε να μεγαλώσουμε τη διάρκεια του τουρνουά, αυξάνοντας συνάμα τις οργανωτικές υποχρεώσεις μας και το οργανωτικό κόστος, όμως ήταν επιβεβλημένο προκειμένου και κατά κύριο λόγο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις των ομάδων αλλά και να μην τις ταλαιπωρήσουμε» εξηγεί ο Χρίστος Κωνσταντίνου, του Soccer World Cyprus.

Στο Τουρνουά Αγίας Νάπας λαμβάνουν μέρος παιδιά γεννημένα από το 1999 έως και το 2008. Οι πιο πολλές συμμετοχές είναι στην ηλικιακή κατηγορία του 2004 (48), ενώ από κοντά είναι οι κατηγορίες 2005 και 2006 με 44 ομάδες, ενώ 40 θα διαγωνιστούν στην κατηγορία 2003. Τις λιγότερες συμμετοχές έχει η κατηγορία του 1999 με 8 ομάδες.

Από τις πιο μεγάλες αποστολές στο Τουρνουά έχει ο Ολυμπιακός Πειραιώς με 29 ομάδες από όλα τα κλιμάκια, η Ανόρθωση φέρνει 18, η Ομόνοια 15 ο ΑΠΟΕΛ με 11 ομάδες, από τα κλιμάκια τους σε όλη την Κύπρο.  Μεταξύ των ιδιωτικών ακαδημιών, τη μεγαλύτερη αποστολή έχει η Ακαδημία Ευθυμιάδη με 9. Συνολικά στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν 297 ομάδες, μεταξύ τους 2 από Αγγλία και 4 ομάδες από τον Λίβανο. Μετέχουν ομάδες από 76 ακαδημίες.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περίπου 4.500 ποδοσφαιριστές κάτι που αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ανιχνευτές ταλέντων από διάφορες χώρες του εξωτερικού, που θα συρρεύσουν στην Αγία Νάπα για σκάουτινγκ. Αρκετοί από αυτούς είναι επίσημοι προσκεκλημένοι των διοργανωτών του τουρνουά. Μεταξύ τους και οι σκάουτερ της Bailey Elite Academy προκειμένου να επιλέξουν παιδιά τα οποία θα προσκαλέσουν στο Cyprus Elite Players Camp, τον προσεχή Μάιο.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Σχολή ΠΑΣΚΑΛ και το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus.  Το τουρνουά υποστηρίζεται επίσης από τους Παγκύπριους Συνδέσμους Προπονητών, Ποδοσφαιριστών και Ακαδημιών (ΣΚΠΠ, ΠΑΣΠ, ΠΟΑΠ).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ