Έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη [A κχoffee project έχεις πάει;]

«Ρε φίλε, στην Ιταλία ήπια τον πιο ωραίο καφέ στη ζωή μου».

 


Article featured image
Article featured image

Πολλά χρόνια μετά, ακόμα θυμάμαι την ατάκα του Παύλου, ο οποίος μου περιέγραφε τον καφέ που είχε πιει στο Μιλάνο ως κάτι πολύ ιδιαίτερο: σε σχετικά χαμηλό ποτήρι, καφές μυρωδάτος, δυνατός και παγωμένος!

Σε μια εποχή που οι αλυσίδες καφέ κατεβαίνουν στο νησί με γοργότατους ρυθμούς, που ο εσπρέσο συναγωνίζεται στα ίσα τον στιγμιαίο και που τα coffee shops ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, κάνοντας όλους τους coffee lovers να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, εγώ είμαι ακόμα από café σε café, πάντοτε με ένα take out ποτήρι στο χέρι, στην αναζήτηση του χρυσού δισκοπότηρου με τον καφέ αλά ιταλικά που μου περιέγραφε ο Παύλος.

A κχoffee project; Για ένα λεπτό. Αυτό δεν το έχουμε δοκιμάσει. Δεν μοιάζει πάντως με αλυσίδα. Βασικά, δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πόλη.

Παρκάρεις στα πέριξ της Πινδάρου, κάθεσαι στο μπαρ, το οποίο είναι ψηλό τόσο όσο για να είσαι άνετος -όσο άνετος θα ήσουν αν καθόσουν και στο μεγάλο παραδίπλα τραπέζι-, βλέπεις το λιτό αλλά καλά μελετημένο μενού και προσπαθείς να καταλήξεις στον καφέ που θα παραγγείλεις.

 



Σε περίπτωση που θες βοήθεια, ο Χρήστος και η Μαρία, οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα του A κχoffee project και πίσω από τη μπάρα, όχι μόνο θα σε κατατοπίσουν σχετικά αλλά θα σε μυήσουν (αν δουν ότι το «τραβά» η όρεξή σου) στα μυστικά του καφέ.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα ξέρουν, πόσο ωραίους καφέδες φτιάχνουν τα παιδιά και πόσο ωραία είναι η ατμόσφαιρα στο καλόγουστο μαγαζί τους!

Εδώ θα πιείς Americano (βλέπε κεντρική φωτογραφία) που δεν θα θες να τελειώσει, καφέ φίλτρου που αλέθεται επί τόπου, αλλά και τον καφέ-όνειρο με την ονομασία cold drip που φτιάχνεται σε ένα «μηχάνημα επιστημονικής φαντασίας» το οποίο χρειάζεται 6-8 ώρες ώστε να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα σε απογειώσει!

 

Ο cold drip σερβιρισμένος αλλά και ο τρόπος παρασκευής του τον οποίο μπορείς να δεις πατώντας ΕΔΩ



Γενικά, μπορείς να γευτείς 9 διαφορετικούς καφέδες από 9 διαφορετικές χώρες και φάρμες, τσάι, cascara (αφέψημα με αποξηραμένα φύλλα καφέ), λεμονάδα, ενώ στη βιτρίνα δίπλα από το μπαρ θα δεις κι άλλα καλούδια όπως ταχινόπιτες και κρουασάν από Kalopesas, σάντουτις και bagels με αναρή και χαρουπόμελο, αλμυρά muffins, γλυκά κ.α., ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεις κι άλλα όπως σαλάτες. Τα πάντα σε λογικότατες τιμές.



A κχoffee project

Micro-roastery + coffee bar

Ωράρια: Τρ-Παρ 8.00-18.00, Σ-Κ 9.00-18.30.

Διεύθυνση: Πινδάρου 29Δ, Λευκωσία.

Facebook: A κχoffee project


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ