Φοιτητές φτιάχνουν μονοπάτια ανακαλύπτοντας την πόλη

Φοιτητές του Προγράμματος Interior Design του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas και κατά τη διάρκεια των δρώμενων «ΦουσκόPolis» φτιάχνουν δημιουργικά μονοπάτια που μαγνητίζουν το κοινό και το προ(σ)καλούν να ανακαλύψει από την αρχή λησμονημένους δημόσιους χώρους.

 


Article featured image
Article featured image

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να αποστασιοποιηθεί για λίγο ο περαστικός από τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και να επιστρέψει σε χώρους σχεδιασμένους από απλές και πρακτικές τεχνικές.

Μέσα από τη χρήση βασικών υλικών και με αρκετό χρώμα, τα προτεινόμενα σχέδια, είναι πανεύκολα στην κατανόηση.

Χωρίς λόγια, χωρίς εξηγήσεις και οδηγίες, τα «μονοπάτια» καθοδηγούν το κοινό μέσα στις μεγάλες φουσκωτές φυσαλίδες που έφτιαξαν οι Urban Gorillas για το project ΦουσκόPolis.

Ταυτόχρονα, ενθαρρύνονται οι περαστικοί στο να βιώσουν τις πόλεις τους αυθόρμητα και να δουν με νέα μάτια το ιστορικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον.

Τα projects της ΦουσκόPolis παρουσιάστηκαν στο Κάστρο της Λεμεσού 27 και 28 Μαρτίου και θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, στις 4 Απριλίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ