Κένυα: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο και πυροβολούν

Οπλισμένοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε πανεπιστήμιο στην πόλη Garissa στην ανατολική Κένυα και άνοιξαν πυρ.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας Musa Yego, μέσα από το campus του πανεπιστημίου ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ το συγκεκριμένο κτίριο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς και δυνάμεις του στρατού. Οι ένοπλοι κρατούν ομήρους.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως δύο αστυνομικοί κι ένας φοιτητής ήταν οι πρώτοι που μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδει το «Terrormonitor.org», συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο φρουρών, αλλά κι ενός μέλους των Ειδικών Δυνάμεων της Κένυας.

Συνολικά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 30 άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει η Επιτροπή Υγείας της χώρας. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τον χώρο του μακελειού 27 φοιτητές.

Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Alinoor Moulid στο Al jazeera και επικαλείται μαρτυρίες φοιτητών που κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το πανεπιστήμιο, στο campus και συγκεκριμένα στο υπνοτήριο εισέβαλαν την αυγή περίπου πέντε ένοπλοι την ώρα που οι φοιτητές κοιμόνταν.



Το πανεπιστήμιο της Garissa (Garissa University College-GUC) είναι το μοναδικό δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην περιοχή. Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2011 για περίπου 450 φοιτητές.

Σημειώνεται ότι αν και δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, οι βόρειες και ανατολικές περιοχές της Κένυας, που συνορεύουν με τη Σομαλία, έχουν πληγεί από επιθέσεις σχετικές με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, την σομαλική εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, μέλη της οποίας έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον της Κένυας για την αποστολή στρατευμάτων στη Σομαλία. H πλέον πολύνεκρη επίθεσή τους ήταν σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι το 2013.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ