Τρεις ακόμα εκπλήξεις από το «Cyprus Film Days 2015»

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, «Cyprus Film Days 2015» μάς έχει ακόμα τρεις εκπλήξεις.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ, εντάσσει για πρώτη φορά φέτος, ένα ειδικό τμήμα για παιδιά και νέους μεταξύ δέκα και δεκαπέντε ετών. Παράλληλα, ανακοινώνει αφιέρωμα στον Αμερικανό σκηνοθέτη Χαλ Χάρτλεϊ αλλά και την εκδήλωση «Κουβεντιάζοντας με την Κρίστι Ζέα».

Το ειδικό τμήμα με παιδικές και νεανικές ταινίες, θα περιλαμβάνει σειρά προβολών βραβευμένων ταινιών (για ηλικίες 10-15 χρονών) από Σουηδία, Ινδία, Λετονία, Γερμανία και Βραζιλία, καθώς και ταινιών μικρού μήκους που έγιναν από παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας. Μετά τις προβολές, θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις από επαγγελματίες του κινηματογράφου, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις ταινίες.

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Απριλίου και το Σάββατο 25 Απριλίου, θα διεξαχθούν εργαστήρια από επαγγελματίες του χώρου, με θέμα τη μυθοπλασία, την υποκριτική και το animation.

Τα παιδιά, θα παρακολουθήσουν επίσης, κάτω από την επίβλεψη της ηθοποιού Αλεξίας Παρασκευά, μαθήματα υποκριτικής για σινεμά και θα πάρουν μέρος σε γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους. Την ταινία θα κινηματογραφήσουν τα ίδια τα παιδιά στο εργαστήρι μυθοπλασίας, κάτω από την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ και σκηνοθέτη, David Hands.

Επίσης, θα διεξαχθεί εργαστήρι για κινούμενο σχέδιο – animation κάτω από την επίβλεψη του Γιώργου Τσαγγάρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου Animafest και του σκηνοθέτη/καθηγητή κινουμένων σχεδίων Tamas Patrovits, καλεσμένου από την Ουγγαρία.

Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν στα εργαστήρια, θα προβληθούν στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή 26 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο (Λεμεσό) και στο Ζήνα Πάλας (Λευκωσία).

 





 

Στo πλαίσιο του αφιερώματος που θα γίνει, για τον Αμερικανό σκηνοθέτη Χαλ Χάρτλεϊ, θα προβληθούν τρία αριστουργήματά του. Το  «Trust», το «Flirt» και το «Henry Fool».

 

«Trust» (1990)

Μια εγωκεντρική και κακομαθημένη έφηβη των προαστίων, μένει έγκυος και ο πατέρας της πεθαίνει από καρδιακή προσβολή. Όταν η μητέρα, το αγόρι και οι φίλοι της την εγκαταλείπουν θα ερωτευτεί τον Μάθιου, ένα φευγάτο κομπιουτερά και μαζί θα προσπαθήσουν να γίνουν ένα φυσιολογικό ζευγάρι.

 

«Flirt» (1995)

Tρεις πόλεις, τρεις ερωτικές ιστορίες. Νέα Υόρκη: O Mπιλ είναι ένας καλόκαρδος νέος που δέχεται πιέσεις από την φίλη του να δεσμευτεί. Βερολίνο: Ο Αμερικανός Ντουάιτ συγκατοικεί με τον μεγαλύτερό του Γερμανό Γιόχαν. Τόκυο: Mια ντροπαλή μαθήτρια χορού αναπτύσσει σχέση με τον καθηγητή της.

 

«Henry Fool» (μέρος τριλογίας) 1997



Επίδοξος συγγραφέας και πρώην κατάδικος, ο Χένρι Φουλ ενθαρρύνει έναν απλοϊκό σκουπιδιάρη, τον Σάιμον Γκριμ, να γράψει ποίηση. Όσο ο Σάιμον αποσπά βραβεία και γίνεται φαινόμενο της λογοτεχνίας τόσο ο Χένρι κατρακυλά, βουλιάζοντας στο ποτό. 

Οι Κινηματογραφικές Μέρες, φέρνουν επίσης στην Κύπρο, την πολυπράγμων κινηματογραφίστρια, Kristi Zea, με την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση «Κουβεντιάζοντας με την Kristi Zea», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 23 Απριλίου, στις 18.00, στο Point Centre for Contemporary Art στη Λευκωσία.

 



Για το Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους επικοινωνείτε με τον κύριο David Hands στο 99429405  ή david@crewhouse.tv

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος: €6 Εισιτήριο Ημέρας, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές).

Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας, για μαθητές και για κατόχους κάρτας ΑμεΑ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ