Ζητούν επαναφορά της κυριακάτικης αργίας [«αερολογίες οι νέες θέσεις εργασίας»]

Περισσότερες από 1400 υπογραφές έχει φτάσει μέχρι στιγμής διαδικτυακό ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ζητά την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου και την επαναφορά της κυριακάτικης αργίας.

 


Article featured image
Article featured image

«Αν ψωνίζεις Κυριακή, ετοιμάσου να δουλέψεις Κυριακή!» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως αερολογίες και ουτοπία τις εξαγγελίες της Υπουργού Εργασίας για 6000 νέες προσλήψεις και κατηγορούν την κυβέρνηση πως πολιτεύεται με γνώμονα το όφελος των μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών και των εμπορικών κέντρων (malls).  

«Πρόκειται για αερολογίες, οι οποίες απέχουν μακριά από τις σημερινές πραγματικότητες του τομέα του λιανικού εμπορίου…Πού είναι τα στοιχεία για τις χιλιάδες των ανέργων που προέρχονται από το λιανικό εμπόριο; Όλοι αυτοί οι αυθαίρετοι ισχυρισμοί της κ. Υπουργού καταρρίπτονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (Eurostat)» αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας.

Η φιλελευθεροποίηση του ωραρίου κάτω από αυτές τις συνθήκες, τονίζεται, καθιστά την επιβίωση των μικρομεσαίων εξαιρετικά δύσκολη.

Για περισσότερα και υπογραφή πατήστε εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ