Να μην δουν έναν άνθρωπο να φτιάχνει πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής…

«Έλεος πιον μες τούτον τον τόπο», όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίσως πιο ταλαιπωρημένη κυπριακή ατάκα. Μην δουν ένα άνθρωπο να φτιάχνει πισίνα στην ταράτσας της Αρχιεπισκοπής. Αμέσως να τον φάνε.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», η Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον κολυμβητική δεξαμενή (γνωστή και ως πισίνα) στην ταράτσα της.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία πισίνας στην ταράτσα του.

Η εφημερίδα σημειώνει πως πληροφορείται ότι για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλο, για το οποίο είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, η οποία αν κρίνουμε από τα προβλήματα που παρουσιάζει ακόμη ο Μακαριότατος στον βηματισμό του δεν φαίνεται να απέβη απόλυτα επιτυχής. Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροπολίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής.

Θάλασσα η πρωτεύουσα δεν διαθέτει (τουλάχιστον ακόμα), τι να έκανε ο άνθρωπος;

Ίσως τελικά να βρίσκεται εδώ η απάντηση σε όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για το «σπάσιμο» του τραπεζογραμματίου του ιερού ναού Παναγίας Τράχωνα που ήταν κατατεθειμένο σε ΣΠΕ και την ανάληψη ύψους 450 χιλιάδων ευρώ. Ίσως και όχι.

Αλήθεια, όμως, πως μπορεί ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλό του, σε σημείο που έφτιαξε μια ολόκληρη πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής απλώς και μόνο για να κάνει φυσιοθεραπεία, να σπάει πόρτες;

Όλοι θυμόμαστε Μακαριότατε την σε έντονο ύφος αμίμητη ατάκα «Αν πάω εγώ μεσάνυχτα και σπάσω και την πόρτα και πάρω κάτι, δεν είμαι κλέφτης. Είμαι διαχειριστής. Αυτό θέλω να το καταλάβουν οι πάντες».

Μας δημιουργήσατε μια εικόνα ενός δυνατού ανθρώπου στον οποίο εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για το μέλλον. Μην μας το χαλάτε το παραμύθι.

 Και σ’ αυτούς που γράφουν αυτά τα με κακή πρόθεση άρθρα σε εφημερίδες και άλλα portals, ξέρετε τι πρέπει να απαντήσετε, δεν είναι;

«Εγώ είμαι εδώ για να ασκώ διοίκηση. Όποιου δεν του αρέσει, να περάσει έξω».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ