Αυτές είναι οι «Γυναίκες της Χρονιάς 2014» [εικόνες]

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, η Madame Figaro διοργάνωσε το θεσμό «Γυναίκες της Χρονιάς» που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις Κύπριες γυναίκες.

 


Article featured image
Article featured image

15.243 αναγνώστες του πρώτου γυναικείου περιοδικού της Κύπρου ψήφισαν και ανέδειξαν τις Γυναίκες της Χρονιάς 2014.

Οι κατηγορίες ήταν 8: Ερμηνεύτριες, ηθοποιοί, fashion designers, αθλήτριες, δημιουργοί/εικαστικοί, επιστήμονες/ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες/επιχειρηματίες και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, δόθηκαν και 4 τιμητικά βραβεία, το Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή, αφιερωμένο στον εμπνευστή αυτού του θεσμού, το βραβείο Συνολικής Προσφοράς, το Βραβείο Καλλιτεχνικής Προσφοράς και το Editors’ Choice.

Η τελετή απονομής των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2014 που παρουσίασε η Shiseido πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση Σίγμα για την Κύπρο και το Έψιλον TV για την Ελλάδα, ενώ θα μεταδοθεί ξανά σε επανάληψη την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαΐου, στις 21.20

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος ετοίμασε ένα μοναδικό θέαμα. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν οι Onirama, η Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τα παιδιά από το Μουσικό Εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους. Special Guest της βραδιάς ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή με τον Γιώργο Θεοφάνους, παρουσιάζοντας ένα «μουσικό παιχνίδι» για δύο!

Η έναρξης της βραδιάς έγινε με ένα μουσικοχορευτικό show, σε χορογραφία Αντιγόνης Τασουρή, κατά το οποίο η ομάδα χορευτών συνόδευσε τα τραγούδια 7 παιδιών από το μουσικό εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους. Στο τέλος εμφανίστηκε και η παρουσιάστρια η οποία τραγούδησε μαζί με τα παιδιά το «Do-Re-Mi» από το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» που φέτος κλείνει 50 χρόνια από την πρώτη μέρα προβολής του. Η Ζέτα στο ρόλο της… Μαρίας κέρδισε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε.

 



Πρώτη εμφάνιση στο καλλιτεχνικό μέρος έκανε η Μαρία-Έλενα Κυριάκου ερμηνεύοντας το τραγούδι «One Last Breath», με το οποίο θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ένα medley γνωστών τραγουδιών, όπως είναι το «Bleeding Love» της Leona Lewis.

 



Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με την κιθάρα του, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια παρέα με τον Γιώργο Θεοφάνους ο οποίος τον συνόδευε στο πιάνο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν μαζί επί σκηνής σε ένα μουσικό συναπάντημα που ξάφνιασε ευχάριστα το κοινό.

 



Το τρίτο καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβε το συγκρότημα Onirama που γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια από τη σύστασή του, και το οποίο με πάρτι-διάθεση ερμήνευσε μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια αλλά και κομμάτια από το επικείμενο αγγλόφωνο άλμπουμ τους.

 



Μια από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλας, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή. Η «Madame Figaro» απένειμε στη Μαρινέλλα το τιμητικό βραβείο Συνολικής Καλλιτεχνικής Προσφοράς, λόγω της διαχρονικής σχέση της με την Κύπρο αλλά και τις σημαντικές ερμηνείες της στα μουσικά έργα «Τραγουδώ το νησί μου» και «Χοές». Η Μαρινέλλα έλαβε συγκινημένη το βραβείο της από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

Ακολούθησε μια πολύ όταν η χορωδία των παιδιών με απώλεια ακοής ερμήνευσε στη νοηματική το τραγούδι της Μαρινέλλας σε σύνθεση Γιώργου Θεοφάνους, «Έχω μάθει».

 



Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση της Γυναίκας της Χρονιάς στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και με τη συμμετοχή 40 και πλέον παιδιών που εισήλθαν στο χώρο του θεάτρου κρατώντας μπαλόνια στα χρώματα της Madame Figaro, γεμίζοντας το χώρο παιδικά χαμόγελα και τραγούδι!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 750 άτομα, από όλους τους χώρους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου, ανάμεσά τους επιχειρηματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιστήμονες και fashion designers, όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις για τη σημασία του θεσμού και το πόσο όμορφο είναι να επιβραβεύεις τη γυναίκα.

 



Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που φέτος ανήλθαν στις €10.085, δόθηκαν στην κυρία Ελίνα Μοτίτου, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και η οποία θα τα διαθέσει στον κοινωνικό σκοπό που θα επιλέξει η ίδια.

 



Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε after party στο SABAI με τους ΟΝΙΡΑΜΑ να διασκεδάζουν τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά.

 

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν είναι οι πιο κάτω:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Μαρία Παπαχαραλάμπους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ / ΣΤΕΛΕΧΟΣ: Ειρένα Γεωργιάδου

DOVE ΑΘΛΗΤΡΙΑ: Κυριακή Κουττούκη

ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ: Ανδρούλλα Λοϊζίδου

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Ελίνα Μοτίτου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ: Σοφία Χαραλάμπους-Hayes

FASHION DESIGNER: Myriam Soseilos

ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ: Μαρία- Έλενα Κυριάκου

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Δάφνη Αλεξάντερ -Χρυσοστομίδου

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Μαρινέλλα

EDITORS’ CHOICE: Έλλη Κοτζαμάνη

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Λήδα Κουρσουμπά


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ