«Ο Τούρκος αντίπαλός μου θέλει να πάρει εκδίκηση για όλους τους ηττημένους συμπατριώτες του»

Στα 13 του χρόνια έκανε προπονήσεις τρέχοντας στα αμπέλια της Παλλήνης και ονειρευόταν ότι παίζει στα μεγαλύτερα σαλόνια του kick boxing και ότι κερδίζει παγκόσμιους τίτλους.

Σήμερα, στα 35 του, ο 15 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Iron Mike, ο οποίος κατέχει το εντυπωσιακό track record των 155 νικών και των 87 νοκ άουτ, σε σύνολο 177 αγώνων, συνεχίζει να έχεις ως μοναδικό του στόχο να βοηθάει τους Έλληνας να… φεύγουν από τους αγώνες τους με το κεφάλι ψηλά!

Αυτό έρχεται να κάνει και τώρα, στην επικείμενη -11η με Τούρκο αθλητή- μάχη του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Erkan Varol, σε μια προσπάθεια να πετύχει μάλιστα το 11 στα 11.

 


Article featured image
Article featured image

Το Iron Challenge Cyprus πλησιάζει

Ανυπομονώ να μπω στο ρινγκ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να κάνω περήφανους όλους τους Έλληνες και Κύπριους. Είμαι πανέτοιμος και θα δώσω μια πολύ δυνατή μάχη για να κερδίσω και να πετύχω το 11-0 στη «μάχη» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Στην Κύπρο αγωνίζεσαι έπειτα από 4 χρόνια, σωστά; Νοιώθεις κι εδώ ότι παίζεις στην έδρα σου;

Νοιώθω σαν στο σπίτι μου… Είναι σαν να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, μπροστά στους συμπατριώτες μου και έχω ως στόχο να τους κάνω να νιώσουν περήφανοι.


Ο συγκεκριμένος Τούρκος αντίπαλος θέλει όπως λέει να πάρει εκδίκηση για όλους τους ηττημένους συμπατριώτες του.


Έχεις αγωνιστεί έως τώρα με 10 αθλητές από την Τουρκία και τους έχεις κερδίσει όλους. Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι θα έχει αυτός ο αγώνας;

Στην μέχρι τώρα πορεία μου, έχω αγωνιστεί με τους καλύτερους Τούρκους αθλητές, τα πιο δυνατά «όπλα» του λαού τους, και έχω πετύχει 10 νικηφόρες μάχες. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος είναι ένας πολύ δυνατός και σκληρός αθλητής, με μεγάλη εμπειρία στα παγκόσμια ρινγκ και δεν έχω αγωνιστεί ακόμα μαζί του. Είναι μια πρόκληση για μένα γιατί με έχει προκαλέσει αρκετές φορές στο παρελθόν και «κυνηγάει» αυτόν τον αγώνα πολλά χρόνια. Θέλει όπως λέει να πάρει εκδίκηση για όλους τους ηττημένους συμπατριώτες του και να με κερδίσει. Εγώ επιλέγω να απαντήσω το ρινγκ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΜΠΙΔΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.



Σε αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι παίζεις με Τούρκο; Λειτουργεί αρνητικά η εθνικότητα του αντιπάλου ή σε πεισμώνει περισσότερο;

Ο αντίπαλος παραμένει αντίπαλος ανεξάρτητα από την εθνικότητα του. Πρέπει να καταβάλεις την ίδια προσπάθεια, να κάνεις τις ίδιες θυσίες, να βάλεις τους ίδιους στόχους και να μην παρεκκλίνεις από αυτούς για να μην χάσεις τον στόχο. Αγωνιστικά, δεν αλλάζει κάτι, ψυχικά όμως το εθνικό φρόνιμα είναι υψηλό. Γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει στο τέλος τέτοιων παιχνιδιών να φεύγουν οι Έλληνες με το κεφάλι ψηλά κι έτσι όπως τους αρμόζει, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διαχειριστώ όσο καλύτερα γίνεται τη συναισθηματική φόρτιση και να την επενδύσω με αδρεναλίνη.


Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της πορείας μου, ήταν ίσως αυτή του 2000, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν κλήθηκα να αγωνιστώ με τον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή Baris Nezif, ο οποίος ήταν αήττητος τα τελευταία 3 χρόνια.




Ακόμα μια πρόκληση λοιπόν. Mike, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα πορείας σου στο άθλημα;

Οι προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει στην πορεία των 23 χρόνων της καριέρα μου είναι πολλές. Μια από τις μεγαλύτερες, ίσως ήταν αυτή του 2000, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν κλήθηκα να αγωνιστώ με τον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή Baris Nezif, ο οποίος ήταν αήττητος τα τελευταία 3 χρόνια. Το στάδιο ήταν γεμάτο κόσμο, περίπου 15 χιλιάδες άτομα, περίπου μοιρασμένο στα δύο από Έλληνες και Τούρκους, και η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα φορτισμένη. Τότε, ήμουν ένας άγνωστος Έλληνας μαχητής, που δεν περίμεναν ότι θα τα καταφέρω, πίστευαν ότι θα πέσω στους πρώτους δυο με τρεις γύρους. Το φινάλε τους διέψευσε, αφού κατάφερα μετά από 12 σκληρούς γύρους αγώνα, να βγάλω νοκ άουτ τον αντίπαλό μου. Τότε ξεκίνησαν να γίνονται τα παιδικά μου όνειρα  πραγματικότητα, όσα φανταζόμουν στα 13 μου χρόνια όταν έκανα προπονήσεις, τρέχοντας στα αμπέλια της Παλλήνης και ονειρευόμουν ότι παίζω στα μεγαλύτερα σαλόνια του kick boxing και κερδίζω παγκόσμιους τίτλους.

Πως βλέπεις το μέλλον σου στο άθλημα; Θα συνεχίσεις την ενασχόληση σου με το kick boxing;

Φυσικά και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα. Διαθέτω ήδη στην Ελλάδα δυο γυμναστήρια Zambidis Club τα οποία πάνε πολύ καλά και αποτελούν έναν ιδανικό χώρο άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Είμαι ιδιαίτερα  χαρούμενος για την λειτουργία του Zambidis Club, γιατί είναι ένα όνειρο αρκετών χρόνων που πλέον έχει πάρει σάρκα και οστά και προσφέρει σε πολύ κόσμο θετική ενέργεια και υγεία. Είναι ένας νέος χώρος με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που έχει σκοπό την εκγύμναση όσων έχουν βάλει στόχο να γυμναστούν, να μάθουν αυτοάμυνα, να αποφορτιστούν από την συσσωρευμένη ένταση της καθημερινότητας, να αδυνατίσουν, αλλά και άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το συγκεκριμένο καινούριο είδος club το έχουν αγκαλιάσει όλων των ηλικιών άτομα. Στο πλάνο είναι και άλλες ενέργειες σε σχέση με το άθλημά μου, που ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμες.

Και ένα μήνυμα για τον κόσμο που θα έρθει στο Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα...

Σας περιμένω όλους στις 9 Μαΐου, στο Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα στην Λεμεσό για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη και να κάνουμε το  11-0  υπέρ της πατρίδας μας!

 

Το Iron Challenge Cyprus θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάϊου, στο Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα, στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή 30 αθλητών (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Τα εισιτήρια για τη μεγάλη αναμέτρηση ξεκινούν από 10 ευρώ και προπωλούνται στο www.tickethour.com, τα καταστήματα ACS και τους φούρνους Ζορπάς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ