Η δεύτερη Παγκύπρια Οικογιορτή [στη Λευκωσία]

Η δεύτερη Παγκύπρια Οικογιορτή, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 07 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά.

 


Article featured image
Article featured image

Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο σε καίρια θέματα οικολογίας, με κύριους άξονες την προώθηση της συνεργασίας και αλληλεγγύης, τη διακίνηση των ιδεών και την εκπαίδευση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της άμεσης σχέσης παραγωγού - καταναλωτή, της καθαρής και ποιοτικής τροφής για όλους, της τοπικότητας των προϊόντων, των προσιτών και δίκαιων τιμών, της μεταποίησης με παραδοσιακές μεθόδους, της επανασύνδεσής με τη φύση, των συλλογικών εγχειρημάτων και συνεργασιών και της αποσύνδεσής από τη βιομηχανοποίηση και την αλόγιστη εμπορευματοποίηση των πάντων.



Στην Οικογιορτή συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί καθαρών και ποιοτικών φθαρτών (χωρίς χημικά φάρμακα και λιπάσματα), προϊόντων μεταποίησης που βασίζονται στην υγεία και το σεβασμό προς τη φύση και καθαρών οικολογικών προϊόντων (είδη καθαρισμού-καλλυντικά).

Θα φιλοξενούνται επίσης οργανωμένοι φορείς και ομάδες οικολογίας, βιωσιμότητας, βιοποικιλότητας και αειφορίας οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα οικολογίας όπως φυσικές καλλιέργειες, δημιουργία αστικών λαχανόκηπων, ανακύκλωση, εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημέρωση σε θέματα υγείας, εκτέλεση εργαστηρίων και με τους οποίους θα μπορούν οι επισκέπτες να συζητήσουν και να λάβουν όσες πληροφορίες θέλουν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους.



Καθ‘ όλη τη διάρκεια της μέρας θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τα πιο πάνω θέματα, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια παρασκευής προϊόντων, θα υπάρχει παιδική γωνιά με δραστηριότητες σχετικές με θέματα οικολογίας, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς επίσης παρουσιάσεις στις οποίες ειδικοί θα αναπτύξουν σύντομα το θέμα τους και έπειτα να πραγματοποιείται διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκομένους.



Η Οικογιορτή αυτή οργανώνεται από σχετικές ομάδες και φορείς με βάση την αυτοοργάνωση, την εθελοντική εργασία και τη συλλογικότητα. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της και να ενισχυθεί το ταμείο της πρωτοβουλίας αυτής.



Συντονίζουν οι ομάδες Αμάραντος, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Κίνημα Ζωής Κύπρου και Ουτοπία Κολεκτίβα με τη στήριξη του Τμήματος Δασών και του καφενείου «Το Κουκουνάρι».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ