Το σκουλουκούι, το ελεφαντάκι και ο καράολος ο τσιάκκος... πάνε Πάρκο Ακρόπολης

Αν έχεις παιδιά, ξέρεις. Ξέρεις τι κόλλημα παθαίνουν με τα παιδικά τραγούδια, σε σημείο που μπορεί να κάνεις ταξίδι μιας ώρας στο αυτοκίνητο και να ακούς στην επανάληψη ένα και μόνο τραγούδι.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, το σκέφτεσαι και χαμογελάς. Σκέψου όμως σε ποια κατάσταση ήταν τα νεύρα σου την ώρα ακριβώς που το βίωνες.

Το μόνο που σε σώζει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρεις τους κατάλληλους δίσκους, ξέροντας πολύ καλά πως αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι θα πρέπει τουλάχιστον να το απολαύσεις.

Αν ήσουν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μεγαλώσει παιδιά από το 2005 και έπειτα, σίγουρα ανήκεις ανάμεσα στους τυχερούς, αφού τότε έσκασε μύτη για πρώτη φορά ο «Τεμπέλης Δράκος». Είναι τότε που βγήκε στον περίπατο το «Σκουλουκούι» της Αρβανιτάκη και το «Ελεφαντάκι» του Δεληβοριά, ενώ λίγα χρόνια μετά μπήκε στη ζωή μας και ο «Ασπροδόντης Καρχαρίας», ο «Καράολος ο τσιάκκος» του Αλκίνοου, ο «Κόκορας» του Σαββόπουλου και τόσα άλλα ζωάκια, με τόσες άλλες ιστορίες, που ο δημιουργός τους, Γιώργος Χατζηπιερής, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και με τα παιδιά μας.

Μάθε λοιπόν πως όλα αυτά τα ζωάκια, όλοι αυτοί οι ήρωες, θα μαζευτούν το Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 18.30, στο Πάρκο Ακρόπολης, στον Στρόβολο.

 



Σε ένα πολύ ενδιαφέρον δρώμενο με την ονομασία «Το πάρκο της μουσικής», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του project «Η ορχήστρα είναι η πόλη», η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου βγαίνει εκτός θεάτρου και μας προσκαλεί όλους να απολαύσουμε υπέροχες μελωδίες για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, όπως προαναφέραμε θα περιλαμβάνει τραγούδια του Γ. Χατζηπιερή από τον «Τεμπέλη Δράκο» (ώρα 18.30), ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν έντεχνα ελληνικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι (19.30), όπως επίσης και δημοφιλή έργα κλασικής μουσικής των Mozart, Brahms, Rossini, Bizet, Korsakov και άλλων (20.30).

Την ορχήστρα θα πλαισιώνουν οι τραγουδιστές Φοίβος Δεληβοριάς,  Δώρος Δημοσθένους, Σοφία Παπάζογλου και Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες 22463144, www.cyso.org.cy 

 

Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή 22 Μαΐου, από τις 19.30, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα υπαίθρια συναυλία από την ΣΟΚ, στο ίδιο ύφος, με το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα (θα εξαιρεθούν τα κλασσικά ακούσματα), στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου που γιορτάζει τα 30χρονα του. Και σε αυτή τη συναυλία η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ