Μια μικρή σχολή ραπτικής στη Λευκωσία

Αν είσαι λάτρης της ραπτομηχανής, ή -αν ακόμα καλύτερα- σου αρέσει να πειραματίζεσαι με νέες τεχνικές και ιδέες σού έχουμε καλά νέα.

 


Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία δυο χρόνια, λειτουργεί στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στα Λατσιά, μια μικρή σχολή ραπτικής με την ονομασία «Anemelia».

Το «Anemelia Fabric Creations», μπορεί να σε εκπαιδεύσει στο να φτιάχνεις χειροποίητες κούκλες, φούστες, τσάντες, t-shirts και γενικά να σε κάνει ξεφτέρι σε ότι αφορά το ράψιμο μέσα σε μερικά μόνο μαθήματα.

Και επειδή ένα τέτοιου είδους εργαστήρι δεν το συναντά κανείς συχνά στις μέρες μας, αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό, από τη δημιουργό του κ. Ανθή.


Προσφέρονται courses για ράψιμο τσάντας, κούκλες-plush toys, φούστας και t-shirt.


Τι είναι ακριβώς το Anemelia Fabric Creations;

Το  Anemelia Fabric Creations είναι ένα εργαστήρι δημιουργικής ραπτικής όπου μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και δημιουργικά να μάθει την τέχνη του ραψίματος, αλλά και να έρθει σε επαφή με βασικές τεχνικές που θα αποτελέσουν τη βάση για δημιουργίες προσαρμοσμένες στα γούστα και την προσωπικότητα των δημιουργών τους.

Πότε δημιουργήθηκε;

Έχοντας τελειώσει πριν από 2 περίπου χρόνια την σχολή ραπτικής Burda ξεκίνησα σιγά-σιγά να μεταδίδω τις γνώσεις μου στην ραπτική κυρίως σε φιλικά μου πρόσωπα. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρχε άρχισα να το εξελίσσω και εν τέλει δημιούργησα το Anemelia Fabric Creations.


Ένα εργαστήρι δημιουργικής ραπτικής όπου μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και δημιουργικά να μάθει την τέχνη του ραψίματος




 

Το Anemelia συμβολίζει κάτι ή είναι τυχαίο;

Aν και προφέρεται «Ανεμέλια» συμβολίζει την ανεμελιά και την ηρεμία που μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσα από την δημιουργική ραπτική.

Τι είδους courses μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος εκεί;

Αυτή την στιγμή προσφέρονται courses για ράψιμο τσάντας, κούκλες-plush toys, φούστας και t-shirt . Από τον Σεπτέμβρη θα προστεθούν καινούργια courses όπως course Χριστουγέννων, Φόρεμα, Κούκλες level 2 (όπου διδάσκονται  πιο σύνθετες τεχνικές) courses για μικρά παιδιά και οτιδήποτε άλλο θα σκεφτούμε κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Πόσο διαρκούν τα μαθήματα;

Τα μαθήματα διαρκούν 15 ώρες  και γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, 3 ώρες κάθε φορά.





 

Μέχρι πόσα άτομα μπαίνουν σε κάθε τάξη;

Σε κάθε τάξη ο αριθμός είναι μέχρι 4 άτομα. Στην εργαστήριο υπάρχει μια ραπτομηχανή για κάθε άτομο, καθώς επίσης και όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του course

Υπάρχει όριο ηλικίας για όσους ενδιαφέρονται;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και από τη νέα χρονιά θα υπάρχουν ειδικά τμήματα για παιδιά δημοτικού/γυμνασίου από 8 χρονών και άνω. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες, με μοναδικό κριτήριο και προϋπόθεση να έχουν αγάπη και μεράκι για δημιουργία.

 



Υπάρχει ενδιαφέρον; Δεν είναι πασέ να μαθαίνει κάποιος σήμερα πώς να χρησιμοποιεί την ραπτομηχανή;

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως από νεαρά άτομα, που μέσα από την εκμάθηση βασικών τεχνικών του ραψίματος, μπορούν να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους για να κατασκευάζουν τα δικά τους προσωπικά δημιουργήματα. Στην αρχή ξεκινήσαμε δειλά με λίγα άτομα τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον για να μάθουν πώς να ράβουν μια φούστα. Σιγά-σιγά άρχισαν να γεννιούνται και άλλες ιδέες, να προστίθενται και άλλα ενδιαφέροντα, με κοινό γνώμονα τη χρήση της ραπτομηχανής για την κατασκευή τους.

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό δημιούργημα που έφτιαξε κάποιος από τους μαθητές του Anemelia Fabric Creations;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Όλες οι δημιουργίες είναι εντυπωσιακές και μοναδικές αφού γίνονται με φαντασία και μεράκι. Ακόμη και δημιουργήματα τα οποία φαινομενικά έχουν κοινά χαρακτηριστικά, στο τέλος αποδεικνύονται πολύ διαφορετικά και ξεχωριστά, αφού το καθένα φέρει το προσωπικό στίγμα του δημιουργού τους.

 



 

Πόσο στοιχίζουν τα μαθήματα;

Τα courses που υπάρχουν αυτή την στιγμή στοιχίζουν από €130-€165, ανάλογα με το θέμα και το τι περιλαμβάνει το κάθε ένα από αυτά. Στην τιμή αυτή πάντοτε συμπεριλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του course (μια ραπτομηχανή για κάθε άτομο, ψαλίδια, μέτρο, καρφίτσες, κλωστές κλπ). Επίσης, για ορισμένα courses όπως π.χ course για ράψιμο τσάντας/κούκλες-plush toys, μέσα στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και όλα τα υφάσματα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Τι ακριβώς διοργανώνετε για την Παγκόσμια Ημέρα Ραπτομηχανής, στις 13 Ιουνίου;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραπτομηχανής στις 13/6 διοργανώνουμε την Εβδομάδα Ραπτικής. Ουσιαστικά είναι μια βδομάδα εντατικών μαθημάτων σε διάφορα θέματα (εκμάθηση κατασκευής φούστας, τσάντων κλπ). Στη διάρκεια της βδομάδας αυτής, για  5 συνεχείς μέρες (3 ώρες ημερησίως), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν να κατασκευάζουν, με τη χρήση της ραπτομηχανής, τα δικά τους δημιουργήματα μέσα από συγκεκριμένα  projects.

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ