15 + 1 άπαικτες φωτογραφίες με κυπριακά φίδια

Σπουδαίες και αποστομωτικές είναι οι φωτογραφίες με κυπριακά φίδια που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Yiannis Angeli.

 


Article featured image
Article featured image

Ιδιοκτήτης του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου και γητευτής φιδιών, ο Γιάννης Αγγελή ετοιμάζει αυτήν την περίοδο ένα βιβλίο, που ως στόχο έχει να αποτελέσει έναν πλήρη, ολοκληρωμένο και αναλυτικό οδηγό για τα φίδια της Κύπρου και ο οποίος θα περιλαμβάνει καμιά εξηνταριά φωτογραφίες από το κάθε είδος, «έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να αποκτήσει μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα για το πως μοιάζει το καθένα».

«Διάφοροι αναρτούν συνεχώς στο Facebook φωτογραφίες, που είναι φωτοσοπαρισμένες ή που απεικονίζουν σκοτωμένα φίδια, προκαλώντας φόβο και δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις» δηλώνει στη CITY.

«Έπρεπε να κάμω κάτι και εγώ, για να μάθει ο κόσμος τα είδη των φιδιών» προσθέτει.

Σε περίπτωση δαγκώματος από την κυπριακή οχιά δεν ενδείκνυται άγχος και πανικός, τονίζει, ενώ εάν κάποιος εντοπίσει φίδι (στην επαρχία Λεμεσού) και χρειαστεί τη βοήθεια του, μπορεί να επικοινωνεί μαζί του. Σύντομα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο ίδιος για την κυπριακή φίνα.

Ο Γιάννης μας υπενθυμίζει πως όλα τα είδη φιδιών στην Κύπρο είναι προστατευόμενα και το πρόστιμο για τη θανάτωσή τους είναι στα 18 χιλιάδες ευρώ (ή/ και 2 χρόνια φυλάκιση)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΝΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 

 

Δείτε τις εκπληκτικές του φωτογραφίες και παρατηρήστε πως ξεχωρίζει η οχιά, με το τριγωνικό κεφάλι και τις μαύρες κηλίδες στο κεφάλι

 

Σαίττα (malpolon monspesulanus)

 

Οχιά ή φίνα

 

οχιά ή φίνα μικρή

 

Μαυρόφιδο Τρόοδους  (coluber cypriensis)

 

Coluber jucularis, θερκό μεγαλο ή μαυρόφιδο, παίρνει το μαυρο του χρωμα, μετα τα τρία χρονια της ζωής του

 

Δρόπης ή πατσάλα (Coluber nummifer or coin snake)

 

Nερόφιδο (natrix-natrix)

 

Σκουληκόφιδο (Typhlops vermicularis)

 

Θερκό νεαρό ή αλλιώς μαυρόφιδο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ