Ουστ! Κι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Έξω οι γκέι από την Κύπρο. Και οι γυναίκες. Και όλοι. Έξω όλοι. Να μείνουν μόνο οι βουλευτές. Να κάνουν κουμάντο όποιους θέλουν και όπως ξέρουν αυτοί. 


Article featured image
Article featured image

Στο δημοτικό, δύο ήταν οι ατάκες που έκαναν trending στα 80s. Η μία ήταν η, κλασσική πλέον, «Έχεις πρόβλημα; Λέλλο;», την οποία αμολούσαν όλοι για να παίξουν τους ψευτόμαγκες και να τα… ρίξουν στον δήμαρχο Λευκωσίας. Αξέχαστη ατάκα, εγώ την λέω ακόμα όταν η κατάσταση θυμίζει κάτι ρετρό ή όταν δεν έχω κάτι άλλο πρόχειρο να πω. Την δεύτερη, την αμολούσαν αποκλειστικά τα αγόρια –της πέμπτης και έκτης τάξης κυρίως- που μόλις είχαν ανακαλύψει το πουλί τους ή είχαν μεγαλύτερο ξάδελφο, αδελφό, γείτονα που τους έμπαζε στα… βρώμικα. Ήταν η ατάκα «Άκκα μου την», για όποιον την θυμάται, άγαρμπη όπως ακούγεται σήμερα, έτσι και τότε.

Προσωπικά την είχα ξεχασμένη για χρόνια, μέχρι που την θυμήθηκα όταν μία αντίστοιχα άγαρμπη ατάκα-συμπεριφορά μου την επανέφερε στη μνήμη.

Προχθές λοιπόν, του Κατακλυσμού, ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους επέλεξε να… «περιλούσει» την συνάδελφό του Ειρήνη Χαραλαμπίδου, τηρώντας τα έθιμα της ημέρας. Επόμενο ήταν να ακολουθήσει και ένας κατακλυσμός σχολίων –και απολαυστικότατων memes- στο διαδίκτυο. Όχι στην αυλή κάποιου δημοτικού σχολείου, στο διαδίκτυο. Εκεί όπου άρχισε η όλη ιστορία, μέσα απ’ τις προσωπικές σελίδες των αντιπροσώπων της Βουλής.

Με την επίμαχη ψηφοφορία να έχει προηγηθεί, [αυτήν που αφορούσε στην αλλαγή του ποινικού κώδικα έτσι ώστε να καλύπτεται μεταξύ άλλων η δημόσια υποκίνηση ομοφοβικής βίας], η συνέχεια πήρε άλλες διαστάσεις. Και βεβαίως, για ακόμη μία φορά, ζήσαμε στιγμές άπειρου σουρεαλιστικοκυπριακού κάλλους.

Όσοι, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν έχουν ενημερωθεί για την στιχομυθία μεταξύ των δύο πιο πάνω, ένα quickie για να μπείτε στο νόημα. Γράφει μεταξύ άλλων, και μετά την ψηφοφορία που λέγαμε, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο φουμπού: «Τον Αντρισμό δεν τον μετράμε με τη βαρβαρότητα». Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους λοιπόν, αφού προφανώς ένιωσε τον αντρισμό του να θίγεται, επέλεξε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, ως εξής: «Αν όμως η κ. Χαραλαμπίδου εννοεί τον σωματικό αντρισμό, δηλώνω παντελώς αναρμόδιος προς την επιμέτρησή του και αναγνωρίζω την κ. Χαραλαμπίδου ως την πλέον αρμόδια!», προ[σ]καλώντας  την Χαραλαμπίδου να αναλάβει την επιμέτρησή του. Του αντρισμού του.  

Ευτυχώς που δεν της είπε και την ατάκα των 80s δηλαδή γιατί εκεί θα ήταν το απόλυτο blast from the past.

Αυτά εξελίσσονται λοιπόν έξω απ’ το κτίριο της Βουλής. Τα εντός τα ξέραμε πάνω-κάτω, αφού οι απόψεις του κυρίου Θεμιστοκλέους είναι πασίγνωστες. Σεβαστό το «Όχι», παρά να απέχεις άνευ λόγου ή να τηρείς αποχή, αλλά όταν το υπερθεματίζεις κι αυτό καταντά να αγγίζει την «δημόσια υποκίνηση ομοφοβικής βίας» που η δημοκρατία, λέει, πως πλέον δεν θα επιτρέπει, τότε δημιουργείται πρόβλημα.   

Πέραν τούτου, το -σεξιστικότατο- σχόλιο με το μέτρημα του… αντρισμού του κυρίου Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει αλλάξει και το ιμάτζ του τώρα τελευταία και τα συγχαρητήριά μας για την επιλογή σκελετού γυαλιών και αλλαγής στην κουπ, ανοίγει μία επιπλέον… φάλια. Κι εκτός από ομοφοβικό [χαρακτηρισμό που δεν αποδέχεται ο ίδιος], θα του κολλήσει κι η ρετσινιά του σεξιστή.

Είναι όλα αυτά, μαζί και πολλά άλλα, που είναι η κοινωνία μας οφείλει να πετάξει έξω κι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Μα κάποιοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας αυτής, επιμένουν να τα επαναφέρουν. Κρατήστε μόνο τον σκελετό των γυαλιών σας ως old school -fashion- statement κύριε. Μην ασχολείστε με τα υπόλοιπα. Και κλείστε και την πόρτα. 

 

* Πρόσφατη τηλεοπτική συνάντηση του βουλευτή [ΔΗΣΥ] κ. Θεμιστοκλέους με τον προέδρο της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου κ. Γαβριηλίδη, στο Πρωτοσέλιδο της τηλεόρασης του Σίγμα.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ