Έρχονται δύο ελέφαντες για το Pafos Zoo [Κόμμα για τα Ζώα: δεν πάει άλλο]

To Σάββατο το βράδυ φτάνουν… αεροπορικώς στη Λάρνακα δύο ελέφαντες από το Μπαγκλαντές για το Pafos Zoo και το Κόμμα για τα Ζώα αντιδρά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ελέφαντες αναμένεται να μεταφερθούν απευθείας από το αεροδρόμιο Λάρνακας στον ζωολογικό κήπο της Πάφου με σκοπό να αποτελέσουν τουριστική ατραξιόν.

«Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατο της Τζούλι της ελεφαντίνας δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη» αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα.

Σήμερα, προστίθεται, υπάρχει πληροφόρηση για την αιχμαλωσία των ελεφάντων και τα πράγματα δεν είναι όπως το 1998 «όταν η Τζούλι,  η ελεφαντίνα του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού πέθανε μετά από δεκαετίες ταλαιπωρίας».

Με ποια κριτήρια και με ποια βάση επιστημονικών δεδομένων βασίστηκε η απόφαση για την εισαγωγή των δύο ελεφάντων, διερωτώνται οι φιλόζωοι.

 

 

Στις φωτογραφίες είναι η Τζούλι η ελεφαντίνα

Το κόμμα θέτει μια σειρά από ερωτήματα όπως κατά πόσο οι χώροι κράτησης είναι αρκετά μεγάλοι, εάν έχουν παρθεί μέτρα ώστε οι εγκαταστάσεις να τους παρέχουν λάσπη και νερό για να μπορούν να βυθίζουν ολόκληρο το σώμα τους, αν υπάρχει πρόνοια ώστε το δάπεδο να μην είναι τσιμεντένιο και άλλα.

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη βάλθηκε να κάνει την Κύπρο μια ανοιχτή ζούγκλα (τίγρης Σιβηρίας, λιοντάρια, ρακούν, πιθηκάκια κλπ). Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα των δυναμικών κινητοποιήσεων».


Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα των δυναμικών κινητοποιήσεων

 

Το συγκεκριμένο αίτημα του Ζωολογικού Κήπου Πάφου χρονολογείται και η άδεια παραχωρήθηκε πρόσφατα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ