Το Ουζομεζεδοπωλείον «Το Ελληνικό» τώρα και στη Λευκωσία

Το Ουζομεζεδοπωλείον «Το Ελληνικό», το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιοτική του κουζίνα στην Θεσσαλονίκη, άνοιξε τώρα και στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στην πευκόφυτη Γρίβα Διγενή της Έγκωμης.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας πρωτότυπα διαμορφωμένος χώρος που θυμίζει παντοπωλείο μιας άλλης εποχής. Μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που γαργαλίζει τις αισθήσεις και καλωσορίζει όποιον διαβεί την πόρτα του στα αρώματα, τις γεύσεις αλλά και την θέα της αυθεντικής Ελληνικής κουζίνας. 

Ο πολυεπίπεδος χώρος είναι γεμάτος ράφια από ζυμαρικά, σάλτσες, κρασιά, όσπρια και κάθε λογής προϊόντα της Ελληνικής γης απ’ όπου άλλωστε πήρε και το εστιατόριο τ’ όνομα του.

Η εντυπωσιακή γωνιά σε στυλ ντελικατέσεν με τα αλλαντικά να αιωρούνται πάνω απ’ τις βιτρίνες που καλωσορίζουν τον κόσμο, μια σειρά από μεθυστικές γεύσεις τυριών σε παράταξη στα ψυγεία αλλά και το άρωμα απ’ τα μπαχάρια να τρυπάει την μύτη δεν αποτελούν παρά μια σαγηνευτική είσοδο για το γαστρονομικό ταξίδι που παρέα με τα ούζα, τα κρασιά και τα τσίπουρα σε συστοιχία στα ράφια απογειώνουν την προσμονή για αυθεντικό Ελληνικό μεζέ.

Πρώτες ύλες που δεν παρατάσσονται μόνο για ντεκόρ αλλά και για χρήση, αφού οι σεφ του Ουζομεζεδοπωλείου λειτουργούν διαδραστικά με τους πελάτες που τους παρακολουθούν να παίρνουν τα υλικά που χρειάζονται τα οποία θα βρεθούν σε λίγη ώρα σ’ ένα από τα ρετρό τραπεζάκια της παρέας που ολοκληρώνουν το σκηνικό. 

 



 

Το μενού, προσαρμοσμένο στην φιλοσοφία του παλιού, καλού μεζεδοπωλείου, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.  Μια πολύ μεγάλη ποικιλία ορεκτικών από κρύα, ζεστά, καπνιστά ή τουρσί αποτελούν τον προπομπό για ονειρεμένες γεύσεις κρεατικών και θαλασσινών που συναρπάζουν.

Μακριά από την φιλοσοφία της μερίδας, το Ουζομεζεδοπωλείον «Το Ελληνικό» υπηρετεί τον παραδοσιακό μεζέ.

 



 

Ότι μπαίνει στο τραπέζι, μοιράζεται με όλους για να δοκιμάζει ο καθένας όσο το δυνατό περισσότερες γεύσεις, παντρεύοντας έτσι το ούζο, το τσίπουρο, την μπύρα ή το κρασί με τον ανάλογο μεζέ.

Ο μεζές είναι σχεδόν ιεροτελεστία, ένα γευστικό παιχνίδι. Ξεκινώντας από τα πιο ήπια στη γεύση πιάτα, φτάνουμε  στα πιο πικάντικα και ολοκληρώνοντας καταλήγουμε σε πιο ήρεμες γεύσεις.

Στο Ουζομεζεδοπωλείον «Το Ελληνικό», θα βρεις πάνω από 90 πιάτα μεζέδων.

Επιλέξτε βουνό ή θάλασσα και γευθείτε μυδοπίλαφο, κριθαρότο θαλασσινών ή γαριδάκι Αιγαίου. Αν πάλι επιλέξετε βουνό, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα σουτζουκάκια Σμυρνέικα, το Γιούλμπασι Σμύρνης ή την ανεπανάληπτη καπνιστή μπριζόλα.  

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ