Πως είναι να μεγαλώνεις (με) ένα γουρούνι και ένα γαϊδούρι στο σπίτι [βίντεο & φωτογραφίες]

Και ένα ακόμα γουρούνι και 29 γατάκια και 8 σκύλους και 25 καναρίνια και ένα ορτύκι και μια χήνα και 3 χελώνες και πολλούς βατράχους και ψαράκια και σκαντζόχοιρους…

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

 

«Τατιάνα γεια σου. Θέλω να κάνουμε ένα θεματάκι για το πως είναι να μεγαλώνεις στο σπίτι ένα γουρούνι. Πως σου ακούγεται σαν ιδέα;».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλα στην Τατιάνα βλέποντας μια φωτογραφία που έκανε post στο facebook, μαζί με του γουρούνι που έχει στο σπίτι. Με την Τατιάνα Ηρακλέους γνωριστήκαμε μετά που είχαμε αναδημοσιεύσει στη CITY (ακριβώς μετά το Pride) τα άρθρα της με τίτλο «Τι παράδειγμα θα δώσουν οι γονείς που πήγαν με τα παιδιά τους;». Τόσο το συγκεκριμένο άρθρο όσο και το περσινό με τίτλο «Μια μητέρα στο Pride», έγιναν viral. Νομίζω, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τον απλούστατο λόγο γιατί συνέβη αυτό.

«Μου αρέσει οποιαδήποτε ιδέα έχει σχέση με ζώα!» απαντά αρχικά στο μήνυμά μου. «Μόνο που στο σπίτι μας η ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη, αφού εκτός από το γουρούνι έχουμε και ΠΟΛΛΑ άλλα ζωάκια...».

Αλήθεια δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι κυριολεκτούσε με το «πολλά άλλα ζωάκια» και μάλιστα με το παραπάνω…

Η ζωή στο σπίτι του Ηράκλη και της Τατιάνας, το οποίο βρίσκεται στους Αγίους Τριμιθιάς, λίγο έξω από τη Λευκωσία, είναι σχεδόν παραμυθένια!

 



Όχι, η Τατιάνα δεν είναι απλώς μια μάνα που πήγε με τον σύζυγο και τα παιδιά της στο Pride και έγραψε ένα κείμενο για να κερδίσει επαίνους και «μπράβο». Η Τατιάνα και ο Ηράκλης έχουν μια όμορφη οικογένεια με τρία παιδάκια και καμιά 100ριά ζωάκια (τα οποία επίσης θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους), η οποία οικογένεια μεγαλώνει (αριθμητικά και ηλικιακά) σε ένα πολύ υγιές και πανέμορφο περιβάλλον.


«Όταν αγαπάς τα ζώα, η αγάπη αυτή αντανακλά και στους ανθρώπους» λέει ο Ηράκλης.




Η Βασιλική, ο Παναγιώτης και ο «Βενιαμίν» της παρέας και πολύ σκανδαλιάρης, Ανδρέας, τα υπεραγαπούν! Καταρχάς, έχουν δώσει όνομα σε όλα ανεξαιρέτως τα ζωάκια. Το γαϊδούρι (το οποίο έκανε δώρο ο Ηράκλης στην Τατιάνα (ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, 7 χρόνια πριν) είναι η Ιόλη, η γουρούνα που είναι πανέξυπνη και φιλικότατη είναι η Αντιγόνη, το άλλο γουρούνι (ο πατέρας της) είναι ο Τάκης, συγκάτοικος του Τάκη είναι η Στέλλα η χήνα (εξ ου και το «Στέλλα σ’ αγαπάω, Τάκης»), ο σκαντζόχοιρος είναι ο Άρης Τζουμπάκα (με όνομα αρχαιοελληνικό και επίθετο από τα «Star Wars»), ενώ όλα ανεξαιρέτως τα γατάκια αλλά και τα σκυλάκια έχουν ονόματα, με την Τατιάνα να τα ξεχωρίζει ένα προς ένα.

 



Πολλά από τα ζώα τα πήραν από καταφύγια και δη από το «Άργος» στην Ορμήδεια που, όπως μας λένε, κάνει σπουδαία δουλειά με υιοθεσίες ακόμα και στο εξωτερικό, κάποια τα βρήκαν έξω από την πόρτα τους (τα αφήνουν εκεί σκόπιμα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την αγάπη των παιδιών για τα ζώα), ενώ ακόμα και στο δρόμο (κτυπημένα και ταλαιπωρημένα) βρήκαν ορισμένα από αυτά.

Η Τατιάνα μού αναφέρει τις περιπτώσεις των δυο τυφλών γατιών της τα οποία όλοι λατρεύουν και φροντίζουν λιγάκι περισσότερο, αναφέροντάς μου πως «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, τη δική μας».


«Για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις αυτό που θέλεις, φτάνει αυτό να μην ενοχλεί άλλους ανθρώπους»




Τίποτα δεν είναι «συνηθισμένο» στο σπίτι τους και τίποτα δεν «ασυνήθιστο». Μια κανονική ζωή ζουν τα παιδιά, με παιχνίδι στην αυλή, ιστορίες στο δεντρόσπιτο, σκανδαλιές και όσο γίνεται μακριά από την αποχαύνωση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών...

Σεβασμός και αγάπη. Αυτές είναι οι αξίες που προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους. Σεβασμός στην διαφορετικότητα και γενικότερα, σεβασμός στον άνθρωπο. «Για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις αυτό που θέλεις, φτάνει αυτό να μην ενοχλεί άλλους ανθρώπους» επισημαίνουν και οι δύο κοιτάζοντας στοργικά τα παιδάκια τους.

 



«Και τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;» ρωτάω εγώ.

Η Βασιλική που σήμερα κάνει θέατρο θα ήθελε να γίνει νηπιαγωγός, ο Παναγιώτης που παίζει ποδόσφαιρο θέλει να γίνει κτηνίατρος, ενώ ο Αντρέας που έχει κλίση στην ενόργανη, θα ήθελε, λέει, να γίνει κλόουν και γενικότερα να κάνει ευτυχισμένους τους άλλους -αν και εγώ, για αστροναύτη τον κόβω!

 



«Και τι άλλα ζώα θα θέλατε να έχετε στο σπίτι;» ρωτάω και πάλι.

«Έναν κροκόδειλο και έναν ελέφαντα» απαντούν ο Παναγιώτης και η Βασιλική αντίστοιχα.

 



Εύχομαι ειλικρινά να βρουν τρόπο να τα καταφέρουν, αφού έτσι θα έχουμε και πάλι μια εξαιρετική αφορμή να συναντήσουμε την πανέμορφη αυτή οικογένεια λίγο έξω από τη Λευκωσία…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ