Φώκιες στη Λεμεσό πηδούν σαν δελφίνια [βίντεο]

Πολύ παιχνιδιάρες μας βγήκαν οι φώκιες της Λεμεσού που, όπως όλα δείχνουν, το κλίμα τους «έκατσε» και έχουν γίνει πλέον μόνιμοι θαμώνες στις θάλασσες της περιοχής.

 


Article featured image
Article featured image

Όχι μόνο εδραιώνουν την παρουσία τους εδώ αλλά την έχουν δει και …δελφίνια.

Το παρακάτω φανταστικό βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε από τους Νίκο Κοντό και Γιώργο Παύλου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νέο λιμάνι Λεμεσού.

Στο βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα ΜΟm – Monachus Monachus, φαίνονται φώκιες να χαίρονται τη ζωή τους στα ζεστά νερά της Μεσογείου, μπαινοβγαίνοντας από το νερό με ρυθμικό τρόπο.

Μάλιστα, σε κάποια σημεία δεν διστάζουν να πηδήξουν ολόκληρες έξω από το νερό, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι εάν τελικά αυτό το γυαλιστερό και γκριζωπό πλάσμα που βλέπεις να χοροπηδά μες το νερό είναι φώκια ή δελφίνι!

Από ότι έχουμε μάθει, σπηλιές με φώκιες υπάρχουν σίγουρα στην χερσόνησο του Ακρωτηρίου ενώ αρκετά πιθανό είναι να υπάρχουν και κοντά στην Ακτή του Κυβερνήτη, όπου έχουν εμφανιστεί τις περισσότερες φορές.

 

 




Οι φώκιες επέστρεψαν στην Κύπρο για να μείνουν!!!Κάποιες φαίνεται να το διασκεδάζουν παριστάνοντας τα δελφίνια! Τα βίντεο τραβήχτηκαν στη Λεμεσό από τον Νίκο Κοντό και τον Γιώργο Παύλου και μας παραχωρήθηκαν απο το Τμήμα Αλιείας της Κύπρου.Seals in Cyprus are back to stay!!!Some of them seem to be having fun pretending to be dolphins! The videos were taken in Limasol by Nikos Kontos and Giorgos Pavlou and were provided to us by the Fisheries Department of Cyprus.


Posted by MOm - Monachus Monachus on Monday, 7 September 2015



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ