Τα τρία νέα εμβληματικά προϊόντα της Apple

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs,  η Apple παρουσίασε μια νέα σειρά προϊόντων, που αναμένεται να κάνουν πάταγο στην αγορά, μεταξύ των οποίων ένα νέο iPad, τη νέα σειρά iPhone 6S και την τέταρτη γενιά Apple TV.  

 


Article featured image
Article featured image

Ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook και οι συνεργάτες του, ξεκίνησαν την παρουσίαση αναφέροντας ότι η ικανοποίηση των κατόχων του νεότευκτου Apple Watch, αγγίζει το 97%, που θεωρείται ένα απίστευτο ποσοστό για ένα προϊόν που μετρά μόλις μερικούς μήνες κυκλοφορίας και έδειξαν όλα τα νέα του χαρακτηριστικά (ιατρικά apps και νέες μέθοδοι επικοινωνίας, ακόμα και μιας μητέρας με το αγέννητο μωρό της) που το κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας προϊόντων της.

Στη συνέχεια, σειρά είχε το iPad και η έκδοση του νέου, επαγγελματικών προδιαγραφών iPad Pro, με την τεράστια οθόνη 12,9 ιντσών ανάλυσης 5,6 εκατομμυρίων pixels, και τα απίστευτα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, όπως τον ταχύτατο επεξεργαστή του Α9Χ, το ηχοσύστημα με τα 4 ηχεία και την υποστήριξη του Apple Pencil, μιας ειδικής γραφίδας που διευκολύνει την εργασία και τον χειρισμό apps. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Apple κάλεσε ανθρώπους της Microsoft, για να επιδείξουν τις ικανότητες τοu Apple Pencil, στο Microsoft Office για το iOS.

To νέο iPad Pro, που διαθέτει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από το 90% των φορητών υπολογιστών που κυκλοφορούν σήμερα, θα είναι διαθέσιμο τον Νοέμβρη με τιμές που θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια για την έκδοση των 32Gb, με την τιμή του Apple Pencil να αγγίζει επιπρόσθετα, τα 99 δολάρια και της ειδικής θήκης με πληκτρολόγιο, τα 169 δολάρια.

Συνέχεια στην παρουσίαση της Apple, είχε η συσκευή Apple TV. Ο Tim Cook, τόνισε ότι η τεχνολογία της συμβατικής TV έχει πλέον γεράσει και θεωρεί ότι το μέλλον της βρίσκεται στα applications που δημιουργούνται αποκλειστικά για την κατανάλωση περιεχομένου, όπως σειρές και παιχνίδια στην τηλεόραση.

Η νέα συσκευή Apple TV 4ης γενιάς, με το επαναστατικό, Βluetooth remote control, χρησιμοποιεί εκτεταμένα την προσωπική βοηθό Siri και τις φωνητικές εντολές για το χειρισμό της, όπως εξεύρεση επεισοδίων σειρών, ταινιών, παιχνιδιών κλπ. Μια συσκευή που φέρνει μεγάλες καινοτομίες στον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε με την τηλεόρασή μας, ακόμα κι όταν αφορά στα ψώνια μας.

Τέλος, όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρουσίαση η νέα σειρά iPhone, τα οποία προλόγισε ο Tim Cook, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διάδοσή τους αγγίζει το 75% με το iPhone 6, να είναι βάσει στοιχείων η πιο δημοφιλής συσκευή στον κόσμο.

Στη συνέχεια στελέχη της Apple, παρουσίασαν τα νέα iPhone 6S και iPhone 6S, που αν και δείχνουν πανομοιότυπα με τους προκατόχους τους, έχουν αναβαθμιστεί πλήρως σε επίπεδο hardware, αλλά εισάγουν και την πολυαναμενόμενη τεχνολογία αναγνώρισης πίεσης στην οθόνη, που η εταιρεία ονόμασε 3D Touch.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ