Βραβευμένο «κυπριακό» θρίλερ έρχεται στα KCineplex

Η βραβευμένη ταινία «Behind the Mirror» που φτιάχτηκε από Κύπριους έρχεται Κύπρο!

 


Article featured image
Article featured image

Δυο μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, το βραβευμένο ψυχολογικό δράμα-θρίλερ Behind The Mirror έρχεται στη μεγάλη οθόνη της Κύπρου τον προσεχή Οκτώβριο. Η ταινία θα προβάλλεται για περίοδο δυο εβδομάδων σε όλα τα KCineplex, από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Το 2015 η ταινία διακρίθηκε με δυο βραβεία Καλύτερου Θρίλερ - στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μεξικού και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν.

Ένα συναρπαστικό στοιχείο της ταινίας είναι ότι αποτελεί προϊόν έμπνευσης μιας ομάδας νέων και ταλαντούχων Κυπρίων.

Σεναριογράφος και ένας εκ των δυο εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας Behind The Mirror είναι ο Νικόλας Σαμψών της Sampsonic Media και δεύτερος εκτελεστικός παραγωγός είναι ο Σάββας Λιασής, της «boutique» επενδυτικής εταιρείας Elements Capital Partners. Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι ο Μίνος Παπάς, γιος του διεθνώς διακεκριμένου σκηνοθέτη Μιχάλη Παπά, και ιδρυτής της εταιρείας Cyprian Films, New York, με βάση τη Νέα Υόρκη.

Τη μουσική της ταινίας ανέλαβε ο συνθέτης Γιώργος Καλλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέλαβε την ενορχήστρωση για τις ταινίες Joy Division (EMI Music) και Gagarin: First In Space (Kremlin Films).


 Μερικά από τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το Behind The Mirror είναι η ελευθερία της έκφρασης, η χρήση ναρκωτικών, το bullying και η θρησκεία, όλα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Είμαι σίγουρος ότι η ταινία θα έχει αντίκτυπο στο ακροατήριο, θα ενθουσιάσει, θα ιντριγκάρει και ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις του κοινού! 


Το ψυχολογικό δράμα - θρίλερ εκτυλίσσεται γύρω από τον Εξέβιερ (τον οποίο υποδύεται ο Matt Hopkins), έναν τραυματισμένο συγγραφέα που μόλις έχει μετακομίσει σε μια μικρή πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μαζί με τη γυναίκα του, Σάντρα (Daniela Mastropietro), και τα δυο τους παιδιά, επιδιώκοντας ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά όταν οι ντόπιοι τον παρενοχλούν λόγω των ενστάσεών του προς την οικοδομική ανάπτυξη της περιοχής. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο Εξέβιερ γνωρίζει ένα ξένο, ο οποίος τον παρασύρει σε μια σειρά από σαμανικές τελετές που περιλαμβάνουν παραισθησιογόνα, τα οποία τον εξαναγκάζουν να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, γεννιέται ένας «σκιώδης» εαυτός, τον οποίο δυσκολεύεται να ελέγξει. Και καθώς αυξάνεται η πίεση από τον περίγυρό του, ο Εξέβιερ χάνει τον έλεγχο και οδηγείται σε μια δραματική σύγκρουση με την πόλη.

Ο εκτελεστικός παραγωγός και σεναριογράφος Νικόλας Σαμψών εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ότι η ταινία θα προβληθεί επιτέλους στην Κύπρο. «Παρά το ότι η ταινία δημιουργήθηκε κυρίως για ένα αμερικάνικο ακροατήριο, εντούτοις έχει σημασία και για τους Κύπριους», δήλωσε ο Σαμψών.

«Μερικά από τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το Behind The Mirror είναι η ελευθερία της έκφρασης, η χρήση ναρκωτικών, το bullying και η θρησκεία, όλα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Είμαι σίγουρος ότι η ταινία θα έχει αντίκτυπο στο ακροατήριο, θα ενθουσιάσει, θα ιντριγκάρει και ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις του κοινού!» 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ