Το «The Martian» έκανε πρεμιέρα στο ... διάστημα!

Παρόλο που η ταινία «The Martian» δεν έχει κάνει επίσημη πρεμιέρα, έχει ήδη προβληθεί στο διάστημα με κοινό τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 


Article featured image
Article featured image

Το πλήρωμα κάθισε ή μάλλον αιωρήθηκε μπροστά σε μια πρόσφατα εγκατεστημένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας, για να δει τον Matt Damon στο ρόλο του αστροναύτη Mark Watney να προσπαθεί να επιβιώσει μόνος στον Άρη.

Ο διοικητής Scott Kelly ενημέρωσε το Twitter σχετικά με το συμβάν, ανεβάζοντας μια φωτογραφία όπου το πλήρωμα παρακολουθεί αυτήν την ιδιαίτερη προβολή.

Παράλληλα, ο αστροναύτης Kjell Lindgren έγραψε: «Τι απόλαυση να παρακολουθείς το The Martian ενώ βρίσκεσαι στο διάστημα και βλέπεις ομοιότητες με το δικό μας ταξίδι στον Άρη». 

Η προβολή αυτή στο διάστημα, παρόλο που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, δεν ήταν και τελείως απροσδόκητη αν ληφθεί υπόψη ότι η NASA ενεπλάκη στη διαδικασία παραγωγής της ταινίας προσφέροντας την τεχνογνωσία της.

Όπως αποδεικνύεται, η NASA θεωρεί ότι το «The Martian» είναι η τέλεια ευκαιρία για να αρχίσει μια γενική συζήτηση αναφορικά με επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, που είναι στα μελλοντικά της πλάνα, αφού η ταινία -σε αντίθεση με πολλές άλλες- επικεντρώνεται περισσότερο σε επιστημονικά δεδομένα και λιγότερο στην επιστημονική φαντασία.

Βασισμένη στο ομώνυμο μπέστ-σέλερ του Andy Weir, που επαινέθηκε για την επιστημονική του ακρίβεια, η ταινία, κάτω από την ευρηματική σκηνοθετική καθοδήγηση του καταξιωμένου Ridley Scott, καταφέρνει να μεταφέρει στο κοινό με συναρπαστικό αλλά και ευχάριστο τρόπο την επιστημονική πλευρά της επιβίωσης ενός ανθρώπου στον Άρη, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένες τεχνολογικές ανακαλύψεις της NASA. Αναφορικά με το θέμα αυτό, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Matt Damon έχει δηλώσει στο Reuters ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση και απαιτούμενη προσοχή, αυτού του είδους οι ανακαλύψεις που παρουσιάζονται στην ταινία θα μπορούσαν να έρθουν στο κοντινό μέλλον και να αποτελέσουν μέρος της ζωής των παιδιών μας.

 

Στην ταινία, ο Matt Damon, σε μια ερμηνεία καριέρας, υποδύεται τον αστροναύτη Mark Watney, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά μόνος στον Άρη αφού μια αμμοθύελλα εξαναγκάζει την ομάδα του να εγκαταλείψει την αποστολή. Ο Watney ξέρει ότι πρέπει να επιβιώσει στον αφιλόξενο πλανήτη μέχρι να φτάσει η επόμενη αποστολή από τη Γη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα πάρει τέσσερα χρόνια και έχει στη διάθεσή του προμήθειες μόνο για λίγες μέρες και καθόλου μέσα επικοινωνίας με τη Γη. Έτσι επιστρατεύει την επινοητικότητα του, την ευφυία του, τις ικανότητες του στη μηχανική και… τη βοτανολογία για να σκαρφιστεί τρόπους να λύσει τα προβλήματα που συναντάει καθημερινά.

 

 

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα στη Γη και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο, θα είναι στις 2 Οκτωβρίου σε όλα τα K-Cineplex. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ