NASA: Βρέθηκε νερό στον Άρη [βίντεο]

Σε μία τεράστια ανακάλυψη που αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε τον πλανήτη Άρη προχώρησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη NASA.

 


Article featured image
Article featured image

Ανακάλυψαν σαφή σημάδια για την ύπαρξη νερού στον «κόκκινο» πλανήτη, τροφοδοτώντας έτσι τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής.

Χθες (Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τη NASA, με εκατομμύρια ανθρώπους να καθηλώνονται για να την παρακολουθήσουν.  

Όλα αυτά τα 24ωρα υπήρξαν σειρά θεωριών και υποθέσεων που κατέκλυσαν το διαδίκτυο οι οποίες έκαναν λόγο ακόμη και για ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο μέχρι και τις 18.30 όταν και ξεκίνησε η έκτακτη συνέντευξη τύπου, ήταν η ύπαρξη νερού. Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης το σενάριο επιβεβαιώνεται.

Ο πλανήτης Άρης έχει νερό και οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το υλικό της μακροχρόνιας μελέτης τους και τις φωτογραφίες.

Στην ιστορική συνέντευξη Τύπου ένας από τους οικοδεσπότες ήταν ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, τον οποίο πλαισίωσε ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA.

Οι επιστήμονες που κάνουν τις ανακοινώσεις δήλωσαν αρχικά πως είναι ενθουσιασμένοι με τα ευρήματα και τόνισαν πως αναμένεται να διοργανωθεί άμεσα νέα εξερευνητική επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ