Γλύπτης ετών 26

Γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη, Μέρυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, από Έλληνα πατέρα και Κύπρια μητέρα. Σήμερα είναι 26 ετών.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας έζησε σε διάφορες πόλεις της Αμερικής πριν από τη μετακόμιση του στην Κύπρο το 1999. Στην Κύπρο έμεινε περίπου 6 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά, μετακόμισε στο Λονδίνο και αργότερα στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Συγγραφή στο Πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών και συνέχισε τις σπουδές του στη Σουηδία όπου σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Umea Institute of Design.

Πέρσι, πριν από την επιστροφή στην Κύπρο, εργάστηκε ως γλύπτης για το Piet Hein Eek Studio στο Eindhoven της Ολλανδίας, όπου δημιουργούσε προτομές τεραστίων διαστάσεων από τα άχρηστα υλικά του εργαστηρίου του Eek.

Αυτές τις μέρες, ο Δημήτρης Οικονόμου παρουσιάζει στην Is Not Gallery, από τις 7 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, την πρώτη του έκθεση και κατά τη διάρκεια του στησίματός της, η Χριστίνα Σκαρπάρη βρίσκει ευκαιρία για ένα last minute interview μαζί με τον ταλαντούχο γλύπτη.

 

Η έκθεση «Both Truth And Not» είναι η πρώτη σου;

Ναι, είναι η πρώτη μου. Δεν ξέρω τί να περιμένω. Τώρα να δούμε!

 

Ποιο είναι το θέμα της;

Υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες, μα όλες σχετίζονται με την ιδέα της αντίληψης σε αντίθεση με την πραγματικότητα, δηλαδή το πώς το μυαλό επεξεργάζεται τον κόσμο. Η κατάσταση του κόσμου είναι χαοτική και οργανώνεται μόνο από τα φίλτρα του μυαλού. Ουσιαστικά, προσπαθώ να παίξω με τούτα τα φίλτρα.

 

Με ποια είδη γλυπτών ασχολείσαι;

Με οποιοδήποτε υλικό εκφράζει καλύτερα την ιδέα που θέλω να εξερευνήσω. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Η πρώτη και μόνη μου έννοια είναι να εκφραστεί η ιδέα ξεκάθαρα. Για τη συγκεκριμένη έκθεση έπαιξα με το ακατέργαστο σίδερο, το γυαλί και την εποξική ρητίνη.

 

Both Truth and Not

Is Not Gallery, Λευκωσία

7-27 Οκτωβρίου




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ