Φόρμουλα 1 στην Κύπρο το 2018

Article featured image
Article featured image

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίων, μέχρι το 2018 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε και στην Κύπρο τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Σε συμφωνία ήρθε Ρώσος μεγιστάνας με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία από την Κύπρο για τη δημιουργία πίστας για αγώνες Φόρμουλα 1 στην Κύπρο. Μετά και από τη σχετική άδεια που εξασφάλισαν από την FIA (Fédération Internationale de l'Automobile), υπέγραψαν πριν από μερικές μέρες τα σχέδια και ως εκ τούτου τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος. Το σημείο που επιλέχθηκε βρίσκεται στην επαρχία Πάφου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο της πόλης. «Θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε ένα από τα αεροδρόμια του νησιού, αλλά και κοντά στην θάλασσα», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο. «Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περιοχή καθ' ότι υπάρχουν μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, χωρίς πολλές ανωμαλίες στο έδαφος και αυτό σίγουρα βοηθά στην περίπτωση της δημιουργίας μιας πίστα F1. Επίσης, θέλαμε τα υπόλοιπα υποστηρικτικά έργα (ξενοδοχεία, γήπεδα, καταστήματα κλπ), να βλέπουν θάλασσα. Σε νησί είμαστε. Πάντως, αν όλα πάνε σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, μέχρι το 2018 η Κύπρος θα φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, και αθλητικό τουρισμό», καταλήγει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσαν. Σε μια τέτοια εξέλιξη, η διαφήμιση που θα γίνει στο νησί θα είναι τεράστια, ενώ και το ρευστό που θα καταλήξει στα κρατικά ταμεία θα είναι άφθονο. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι οι τιμές των εισιτηρίων και μόνο, για είσοδο σε ένα αγώνα F1, κυμαίνονται μεταξύ 300 και 3.000 δολαρίων.

Σίγουρα, τα νέα είναι ευχάριστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο καλεντάρι των αγώνων Φόρμουλα 1 θα υπάρχει από το 2018 και η Πάφος της Κύπρου, μαζί με τα γκραν πρι της Μόντσα στην Ιταλία, του Μονακό και του Σιλβερστόουν στην Μεγάλη Βρετανία. Ευχόμαστε μέχρι τότε να έχει ανέβει κατηγορία και ο δικός μας πιλότος, ο Ευτύχιος Έλληνας, και να μπορούμε να τον απολαύσουμε στην έδρα μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ