Θέλετε η Κύπρος να γίνει Ντουμπάι;

Αν δεν θέλετε η Κύπρος να γίνει έρημος και ο πλανήτης να καταστραφεί, οι ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντιστές πιστεύουν πως πρέπει να το δείξετε εμπράκτως με τη συμμετοχή σας στην Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα.

 


Article featured image
Article featured image

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι Διεθνής Συνάντηση Κορυφής για το Κλίμα, όπου 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία ολοκληρωμένη συμφωνία για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή την κρίσιμη αυτή Διάσκεψη, πολίτες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στην «Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα», με στόχο να «απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών συνεπειών της».

Πορεία θα πραγματοποιηθεί και στην Κύπρο, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, στις 3 το απόγευμα έξω από κτήριο της Βουλής.

Ρωτήσαμε τη Νατάσα Ιωάννου από τους Φίλους της Γης Κύπρου γιατί να πάμε στην πορεία της Λευκωσίας, Θα αλλάξει στα αλήθεια κάτι; Ποιο το νόημα;

«Όσο περισσότερος κόσμος θα έρθει τόσο περισσότερο θα δείξουμε πως το συγκεκριμένο ενεργειακό σύστημα με τα ορυκτά καύσιμα δε λειτουργεί για τον πλανήτη, δεν είναι βιώσιμο, δεν είναι καθαρό και δεν είναι ασφαλές» μας απαντά.

Η πολιτική στάση της Κύπρου εναρμονίζεται με αυτή της ΕΕ, η οποία έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των ρύπων από το 2021 στο 2030 στο 40%.

«Δεν διαφωνούμε ακριβώς αλλά θέλουμε περισσότερα, πιστεύουμε πως η μείωση πρέπει να αγγίξει το 60%, αφού η ΕΕ έχει και την τεχνογνωσία αλλά και την ιστορική ευθύνη ως ένα μπλόγκ χωρών με βαριά βιομηχανία».

Να τονιστεί πως οι επιπτώσεις, συμπληρώνει η Νατάσα, δεν αφορούν μόνο στο εξωτερικό αλλά «αφορούν και επηρεάζουν άμεσα και εμάς, αφού έρευνες έχουν υποδείξει πως μέχρι το τέλος του αιώνα οι θερμοκρασίες της Κύπρου θα γίνουν όπως είναι οι σημερινές στο Ντουμπάι και το νησί θα ερημοποιηθεί».

 


Mέχρι το τέλος του αιώνα οι θερμοκρασίες της Κύπρου θα γίνουν όπως είναι οι σημερινές στο Ντουμπάι και το νησί θα ερημοποιηθεί


 

H Πορεία για το Κλίμα θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2015 στις 15:00 μπροστά από το Κτήριο της Βουλής στη Λευκωσία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ