«Δεν θα έρθω Κύπρο ποτέ ξανά»

Βρετανός τουρίστας δεν θα ξαναέρθει Κύπρο επειδή δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στα αμπελοπούλια.

 


Article featured image
Article featured image

«Επέστρεψα πρόσφατα από το πρώτο μου ταξίδι στην Κύπρο. Έμεινα στο νησί για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και ξόδεψα παραπάνω από 12,000 ευρώ. Παρόλο που ο καιρός ήταν απίθανος, αποφάσισα να μην επιστρέψω ποτέ ξανά λόγω της αντιμετώπισης των Κυπρίων απέναντι στα αποδημητικά πουλιά».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά την επιστολή που απέστειλε στους Δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και σε βουλευτές Αμμοχώστου, Βρετανός τουρίστας που παραθέρισε πρόσφατα στο νησί μας. Η επιστολή έφθασε σε εμάς μέσω του περιβαλλοντικού οργανισμού Terra Cypria.


Αν η Κύπρος επιθυμεί να συνεχίσει να προσελκύει τουρίστες από την Ευρώπη, αυτή η βάρβαρη πρακτική πρέπει να σταματήσει


«Ήλπιζα να απολαύσω την όψη των όμορφων πουλιών που ταξιδεύουν αυτή την εποχή από την Ευρώπη στην Αφρική και να ακούσω τα μελωδικά τους κελαηδίσματα. Αντ’ αυτού άκουσα μόνο πυροβολισμούς τα πρωινά της Κυριακής που αφαιρούσαν τη ζωή από όσα πουλάκια κατάφεραν να γλυτώσουν τις παγίδες με τα ξόβεργα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολύ θυμωμένος τουρίστας.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΑΣ



Γνωρίζω, συμπληρώνει, πως δύο χιλιάδες χρόνια πριν οι άνθρωποι αναγκάζονταν να κυνηγήσουν πουλιά με ξόβεργα, αφού ήταν πολύ φτωχοί και χρειάζονταν να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

«Αυτό στη σύγχρονη Κύπρο δεν είναι απαραίτητο. Η χρήση των ξόβεργων και η θανάτωση των πουλιών ίσως οδηγήσει ακόμη και στον αφανισμό του είδους».

Αν η Κύπρος επιθυμεί να συνεχίσει να προσελκύει τουρίστες από την Ευρώπη, αυτή η βάρβαρη πρακτική πρέπει να σταματήσει, καταλήγει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ