Τι συμβαίνει στους κυπριακούς ουρανούς;

Τι είναι αυτές οι περίεργες άσπρες γραμμές που εμφανίζονται πάνω από τα κεφάλια μας;

 


Article featured image
Article featured image

Βαβούρα επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κυπριακό ίντερνετ, με φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν χοντρές και μακρόστενες λωρίδες άσπρου καπνού να διαπερνούν τους ουρανούς του νησιού μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ που στηρίζεται σε πηγές από το Τμήμα Δασών, πρόκειται για αεροψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα που γίνονται για την κάμπια του πεύκου. 

Όπως ήταν ωστόσο αναμενόμενο, στην αναρχία του διαδικτύου η παραφιλολογία ανθεί, οι συνωμοσιολογικές εικασίες δίνουν και παίρνουν και αρκετοί χρήστες των κοινωνικών μέσων προσπαθούν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για τις ασυνήθιστα χοντρές και μακριές, η αλήθεια να λέγεται, λωρίδες από σύννεφα άσπρου καπνού.

Είναι πύραυλοι που εκτοξεύονται προς Συρία μεριά; Μας ψεκάζουν; Ή μήπως είναι καυσαέρια αεροπλάνων τα οποία περιέχουν μεταξύ άλλων και ατμούς;

Αναφορικά με την τελευταία μετρημένη και αισιόδοξη εκδοχή, έχει εκφραστεί η άποψη πως τα καυσαέρια των αεροπλάνων εμφανίζονται σε αυτή την μορφή όταν στην περιοχή πλησιάζει χαμηλό βαρομετρικό, κάτι με το οποίο συμφωνούν οι μετεωρολόγοι οι οποίοι για τις επόμενες μέρες προβλέπουν βροχές και χιόνια. Η συμπύκνωση αυτή, υποστηρίζει η άκακη αυτή εκδοχή, οφείλεται στη συμπύκνωση που υφίστανται τα αεροπορικά καυσαέρια όταν ανέρχονται σε υψόμετρα τα οποία επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

 



Ασφαλώς, αρκετοί χρήστες έχουν συνδέσει το φαινόμενο με την ένταση της πολεμικής δραστηριότητας στη γειτονική Συρία. Mία εκδοχή η οποία ενισχύεται με την ανάρτηση του παρακάτω βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες από το ρωσικό αγγλόφωνο RT NEWS και που ισχυρίζεται πως απεικονίζει ένα ρωσικό υποβρύχιο το οποίο επιχειρεί εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους από τη Μεσόγειο:

 

 

Χθεσινό βίντεο από τη Λεμεσό:

 

Να τονιστεί πως ως CITY σε καμία περίπτωση δεν ασπαζόμαστε κάποια από τις παραπάνω εκδοχές. Μεταφέρουμε απλώς απόψεις που εκφράζονται από χρήστες των κοινωνικών μέσων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ