25 «ζωντανοί» δεινόσαυροι στην Κύπρο

Κάτι μεγάλο και φουτουριστικό μας επιφυλάσσει η Λευκωσία του 2016.

 


Article featured image
Article featured image

Μάθετε λοιπόν πως σύντομα θα μεταφερθούμε σε ένα σκηνικό απόκοσμο και εξωτικό, με τεράστια βράχια, ομίχλη, μαγευτικό φωτισμό και με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ στη Γη να … κινούνται ανάμεσά μας.

Πολύ σύντομα, στο τέλος αυτού του μήνα, θα βρεθούμε στη ... Λευκωσία, πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιγάντιο κόσμο των δεινοσαύρων.

Και όχι, δεν αναφερόμαστε σε κανα comeback - έκπληξη του μνημειώδους Jurassic Park στη μεγάλη οθόνη ούτε και για μία ακόμη συναρπαστική έκθεση με προϊστορικά απολιθώματα.

Μιλάμε για την φαντασμαγορική έκθεση «Living Dinosaurs» που παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα.

Κάτι ρηξικέλευθο και αλτερνατίβ για τα μέχρι σήμερα κυπριακά δεδομένα και για μία διοργάνωση που παρόμοια της ποτέ δεν ξανάγινε στο νησί μας. Μια διαδραστική υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ στον πλανήτη.

 

Από τις 28 Ιανουαρίου και για δύο μήνες, η Κρατική Έκθεση μετατρέπεται σε μηχανή του χρόνου και ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό για να παρουσιάσει τη διεθνή έκθεση «Living Dinosaurs».

Πρόκειται για μια παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής στον τομέα της «Aurea Exhibitions» σε συνεργασία με το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara και το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και με την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς και εγνωσμένου κύρους παλαιοντολόγο και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

 

 

Εικοσιπέντε (25) διαφορετικά είδη, ρομποτικών δεινοσαύρων, σε πραγματικά μεγέθη, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, όπως ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο βασιλιάς των δεινοσαύρων, ύψος 8 μέτρων, «αναμένεται να καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους».

Αυτό που σαφώς αναμένεται να εντυπωσιάσει είναι το ότι τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, κάτι που θα ξετρελάνει μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

 

Πέραν της ξενάγησης  που θα γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, τα μικρά παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, παρακολουθώντας 3D ταινία, πηγαίνοντας βόλτα με τον δεινόσαυρο (dinosaur ride) βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες και παίζοντας με facepainting.

 

 

Η επιστημονική εξειδίκευση, πληροφορούμαστε από τους διοργανωτές, συνέβαλε στο να σχεδιαστούν οι διατάξεις της έκθεσης λαμβάνοντας υπόψη την κάθε μικρή επιστημονική λεπτομέρεια και περιλαμβάνοντας εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις ηλικίες.

 

 

Να σημειωθεί πως ο χώρος θα διατίθεται  για διοργάνωση παιδικών γενεθλίων και πάρτυ. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιανουαρίου 2016. Θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

 

Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο καθώς και στον ιστότοπο της διοργάνωσης.

Δευτέρα – Παρασκευή: 9€

Σάββατο & Κυριακή (και αργίες): 12€

Στην τιμή περιλαμβάνεται και ταινία 3D, που θα προβάλλεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κρατικής Έκθεσης.

Προσφορά για Πολύτεκνους (Μόνο από ταμεία): με την προσέλευση 4 παιδιών 2 εισιτήρια δωρεάν, με την επίδειξη ταυτότητας.

Προσφορά για Τρίτεκνους (Μόνο από ταμεία): με την προσέλευση 3 παιδιών 1 εισιτήριο δωρεάν, με την επίδειξη ταυτότητας.

Επισκέψεις Σχολείων: 5 € (στο τηλέφωνο:77772939)

 

Με τη συνεργασία της Ελληνικής Τράπεζας, η είσοδος για τους άπορους μαθητές είναι δωρεάν. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστα Καδή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ