Χρησιμεύουν σε κάτι οι υπογραφές για τον Ακάμα στο Avaaz;

Περισσότερα από 10.500 άτομα έχουν υπογράψει για τον Ακάμα. Ε και; Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, πως βοηθάνε όλες αυτές οι υπογραφές που μαζεύονται σε περιπτώσεις όπως αυτή;

 


Article featured image
Article featured image

Την απορία μας έρχεται να λύσει η Μαρία Χατζημιχαήλ, ειδική ερευνήτρια περιβαλλοντικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος τόσο της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, όσο και της κοινότητας Save Akamas / Save Cyprus.

 

«Περισσότερα από 10,500 άτομα μέχρι σήμερα απαιτούν την ανακήρυξη ολόκληρης της περιοχής του Ακάμα σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO, ‘με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ολόκληρου του Ακάμα, την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, καθώς επίσης και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των κοινών αγαθών’.

Πρακτικά, αυτό δείχνει μια απαίτηση, ένα αίτημα της κοινωνίας το οποίο μέρα με τη μέρα γίνεται πιο μαζικό. Με αυτό τον τρόπο οι κυβερνώντες, οι οποίοι με ένα ξεκάθαρο πλέον τρόπο προσπαθούν με αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες να υπερασπίσουν τα προνόμια κάποιων μεγαλοϊδιοκτητών, νιώθουν την πίεση της κοινωνίας και την απαίτηση της για την προστασία των κοινών μας φυσικών αγαθών.

Περισσότερες υπογραφές αυξάνουν την πίεση, αναγκάζοντας όσους βρίσκονται απέναντι μας να αντιληφθούν ότι ο Ακάμας είμαστε όλοι εμείς και όλοι εμείς απαιτούμε την προστασία του!

Αν θυμάστε, πέρσι, το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθούσε να προωθήσει ένα νομοσχέδιο με σκοπό τη μετατροπή της θάλασσας σε ακίνητη ιδιοκτησία; Η πίεση που δημιουργήσαμε τότε, η οποία ξεκίνησε από ένα ψήφισμα και στην συνέχεια σε διαμαρτυρία έξω από την βουλή οδήγησε στην απόσυρση του!

Όσο σημαντικές κι αν είναι όμως οι υπογραφές ως εργαλείο στον αγώνα μας, σίγουρα δεν πρέπει να είναι το μόνο! Ελπίζουμε να τα πούμε στον δρόμο».

 

Ο πήχης πλέον τέθηκε στις 20.000 υπογραφές. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος. Μπορούμε να τον πιάσουμε; Εμείς λέμε μπορούμε!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ