«Υπέκυψαν στα αιτήματα 5 καταστηματαρχών»

Στεναχώρια και θυμό εκφράζει η κίνηση πολιτών Λευκωσίας «Urban Cyprus» για την ακύρωση της ανάπλασης της Λεωφόρου Τσερίου.

 


Article featured image
Article featured image

Στην Urban Cyprus πιστεύουν πως η Λεωφόρος Τσερίου είναι ο χειρότερος δρόμος εντός αστικής περιοχής της Κύπρου και δηλώνουν απογοήτευση γιατί η Βουλή και ο Δήμος Στροβόλου, «υπέκυψαν στα αιτήματα 5 – 10 καταστηματαρχών και για τρίτη φορά ακυρώνουν το έργο».

«Η πολεοδομία ήταν έτοιμη για υπογραφή των συμβολαίων για την ανάπλαση ίσως του χειρότερου δρόμου εντός αστικής περιοχής της Κύπρου, με τη δημιουργία δρόμου τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας και με διαχωριστική νησίδα, η οποία εκτός από τη διασφάλιση οδικής ασφάλειας, θα λειτουργούσε κι ως πνεύμονας πρασίνου, με ασφαλείς ποδηλατοδρόμους, προστατευόμενα πεζοδρόμια, νέο φωτισμό, στάσεις λεωφορείων, χώρους στάθμευσης, και ελεγχόμενες διαβάσεις πεζών σε αρκετά σημεία».

Η Βουλή και ο Δήμος Στροβόλου, πιστεύει η κίνηση πολιτών, στέλνουν τη Λεωφόρο Τσερίου στις ελληνικές καλένδες «λόγω αδυναμίας και αβουλησίας τους να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον».

«Η επιτροπή οικονομικών της Βουλής με τις ευχές του Δήμου Στροβόλου υπέκυψαν στα αιτήματα 5-10 κάτοικων/καταστηματαρχών έναντι του δημόσιου συμφέροντος και στέλνουν το έργο προς ακύρωση για 3η φορά τα τελευταία 15 χρόνια».

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται στον δρόμο αυτό, προστίθεται, κάνοντας περισσότερο από μία ώρα να διασχίσουν δύο χιλιόμετρα.

«Οι πεζοί να μην έχουν πεζοδρόμια, δέντρα στη μέση του δρόμου, κακό οδόστρωμα λόγω διάβρωσης και έλλειψης οχετών, καμία ύπαρξη ποδηλατοδρόμων, και το σημαντικότερο, χάνονται ανθρώπινες ζωές άδικα και ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που ακύρωσαν το έργο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ