Υπάρχουν μέσα Φεβρουαρίου παραλίες με facilities;

Με αφορμή τον πρόωρο μίνι καύσωνα, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, επικοινωνήσαμε με τους Υπεύθυνους Παραλιών των μεγαλύτερων παραθαλάσσιων μας δήμων.

 


Article featured image
Article featured image

Ναι, ναι, το ξέρουμε: οι σχεδόν τριάντα βαθμοί μέσα στο καταχείμωνο δεν είναι φυσιολογικοί, δεν είναι πράγματα αυτά, οι ζημιές για τη γεωργία ενδέχεται να είναι μεγάλες, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι αστεία υπόθεση, βρε μπας και πλησιάζει ο Αρμαγεδδώνας, μπας και πέρα απ’ τη μικροκεφαλία των βρεφών στη Βραζιλία και γι’ αυτό να φταίει η Μονσάντο, κλπ, κλπ, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που με βεβαιότητα για την ώρα γνωρίζουμε είναι πως το καλοκαίρι είναι εδώ και την εξόρμηση σε παραλίες αρκετοί είναι που θα τη λαχταρίσουν.

Είναι ωστόσο οι παραλιακοί μας δήμοι προετοιμασμένοι να στηρίξουν απρόσμενους παραθεριστές στο μέσο του Φεβρουαρίου; Υπάρχουν παραλίες με ξαπλώστρες, σεζλόνγκ, αποδυτήρια κλπ όπου μπορούμε να απολαύσουμε με άνεση τον ήλιο και τη θάλασσα μεσούσων των ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών;

Μιλήσαμε με εργαζόμενους στους παραθαλάσσιους δήμους που δηλώνουν «Υπεύθυνοι Παραλιών» και σας κατατοπίζουμε σχετικά.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

«Είναι πολιτική μας από την 1η του Δεκέμβρη μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να διατηρούμε σε Φοινικούδες και Μακένζι λίγες ξαπλώστρες εντελώς δωρεάν για όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο υπάρχουν οι τολμηροί που κάνουν το μπάνιο τους και σίγουρα τώρα φάνηκε πολύ χρήσιμο με τον μίνι καύσωνα. Στις 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε να τοποθετούμε τις βάσεις για τις ομπρέλες ενώ από μέσα Μαρτίου και μετά θα ξεκινήσουν οι χρεώσεις». 

 

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

«Κατόπιν συνεννόησης μας με το Constantinos the Great, κρεβατάκια αυτήν την εποχή υπάρχουν μόνο μπροστά από το εν λόγω ξενοδοχείο και καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών του».

Παρόλαυτά ο Δήμος Παραλιμνίου δηλώνει ετοιμότητα εάν χρειαστεί να τοποθετήσει ξαπλώστρες και αλλού.    

«Αν δούμε ότι θα υπάρξει προσέλευση στις παραλίες λόγω αύξησης της θερμοκρασίας είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να μεταφέρουμε κρεβατάκια και ομπρέλες και να παρέχουμε υπηρεσίες».

 

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

«Η σεζόν αρχίζει τον Μάιο και η νομοθεσία λέει πως μέχρι τότε δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται κρεβατάκια. Έτσι κι αλλιώς η αμμουδιά αυτή την εποχή δεν είναι κατάλληλη και κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον αχρείαστα έξοδα. Οποιοσδήποτε ωστόσο το επιθυμεί, μπορεί να πάρει το κρεβατάκι του στην παραλία, δεν απαγορεύεται» μας λένε από τον Δήμο Λεμεσού.

Όπως βεβαίως είναι γνωστό, στη Λεμεσό λειτουργούν ολόχρονα τα αναψυκτήρια και οι καφετέριες σε Επίχωση και Ακτή Ολυμπίων, όπου υπάρχουν αποδυτήρια, ντους και δημόσια αποχωρητήρια. Ξαπλώστρες τοποθετούνται επίσης από αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στην ανατολική ακτή.

Σημερινή φωτογραφία του Michael Georgiou από το La Isla

 

 

AΓΙΑ ΝΑΠΑ

Όπως στη Λάρνακα, έτσι και στην Αγία Νάπα, προσφέρονται για τους χειμερινούς μήνες εντελώς δωρεάν για χρήση κρεβατάκια στην παραλία που ξεκινά από το λιμανάκι μέχρι το Grecian Suns και στην παραλία «Βαθιά γωνιά» μπροστά από τα ξενοδοχεία Anonymous και Pavlonapa.

 

ΠΑΦΟΣ

Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν στις παραλίες της Πάφου τον χειμώνα, ωστόσο, όπως μας έχουν υπογραμμίσει από τον Δήμο, στην Πάφο «υπάρχει η μοναδική παραλία παγκυπρίως που με ειδικό διάταγμα λειτουργεί ολόχρονα».

Πρόκειται για τα Δημοτικά Μπάνια κοντά στο λιμανάκι, όπου οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν όλα τα σχετικά facilities, όπως ντους, αποδυτήρια, αναψυκτήριο κλπ.

 

Να τονιστεί πως σύμφωνα με τον Kitas Weather η καλοκαιρία και οι ψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο ενώ για την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ