Και η Λευκωσία παίζει beach tennis [και το κάνει καλά]

Στην Κύπρο το ανακαλύψαμε πριν μερικά χρόνια, μόλις το 2011, αλλά φαίνεται πώς το beach tennis όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο αγαπητό, κατεβάζοντας όλο και περισσότερο κόσμο στην παραλία (και όχι μόνο) για να αγωνιστεί.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία και την Καλιφόρνια το 2007, αποτελεί μια εξέλιξη στην ουσία των παραδοσιακών ξύλινων ρακετών, που είναι το κλασσικό καλοκαιρινό άθλημα της παραλίας. 

Για αυτό άλλωστε δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα και ικανότητες για να συμμετέχει κάποιος, απλά κέφι και όρεξη για παιχνίδι στην άμμο. 

Και μπορεί να είναι κατεξοχήν άθλημα παραλίας, παρόλα αυτά η Λευκωσία διαθέτει μια ιδιαίτερα ενεργή ομάδα beach tennis, με το Nicosia Beach Tennis Club να διατηρεί ενεργό ρόλο στην προώθηση του αγωνίσματος σε όλη την Κύπρο, ενώ συμμετέχει ανελλιπώς σε διοργανώσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές.

Σχετικά άρθρα: Όλη η Κύπρος φέτος παίζει beach tennis [για πολλούς λόγους]

 



Το Nicosia Beach Tennis Club ιδρύθηκε το 2013 και από τότε έως σήμερα, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ τα μέλη του συνεχώς αυξάνονται. 

Όπως μας ανέφεραν κάποια από τα μέλη του ομίλου, ο ρυθμός εξέλιξης του αθλήματος είναι πολύ γρήγορος, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε κάτω από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η οποία σε συνεργασία με ομίλους όπως το Nicosia Beach Tennis Club, διοργανώνει πρωταθλήματα σε διάφορες χώρες.

 



«Σαν όμιλος καταφέραμε να φέρουμε το άθλημα στη Λευκωσία για να το γνωρίσουμε στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις  εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εκεί οργανώνονται δύο φορές τη βδομάδα προπονήσεις για τα μέλη του ομίλου.

Επίσης δύο φορές το μήνα οργανώνονται ερασιτεχνικά τουρνουά. Αυτό ισχύει για το εξάμηνο που αρχίζει τον Απρίλη και τελειώνει  Σεπτέμβρη. Ο όμιλος μας έχει 70 εγγεγραμμένα μέλη καθώς και 2 επαγγελματίες προπονητές». 

 



Η Λευκωσία φέτος θα φιλοξενήσει δύο παγκοσμίου κλίμακας, επαγγελματικά τουρνουά, όπου θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι Κύπριοι και ξένοι αθλητές, με τα αποτελέσματα να έχουν αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη. 

Συνολικά αναμένεται να λάβουν μέρος 64 αθλητές στην κατηγόρια ανδρών και 16 αθλήτριες στην κατηγορία γυναικών.  

 



Το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου και αναμένεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς και θα είναι το πρώτο της φετινής σεζόν στην Κύπρο.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι από τα γήπεδα του Beach Tennis θα περάσουν πάνω από 150 άτομα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ