Τα μουσικά φεστιβάλ του φετινού κυπριακού καλοκαιριού

Το καλοκαίρι θέλει μουσική -πολλή μουσική- γι' αυτό και εμείς στη CITY μαζέψαμε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο νησί, ετοιμάζοντας ένα Music Fest Preview έτσι ώστε να μπορείς να προετοιμάσεις κατάλληλα το πρόγραμμά σου.

 


Article featured image
Article featured image

Ως εκ τούτου, πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να κυκλώνεις ημερομηνίες...



Κεντρική φωτογραφία: Φέγγαρος 2015



 

Φεστιβάλ Φέγγαρος

29-31 Ιουλίου στον Κάτω Δρυ

Το φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στον Κάτω Δρύ της επαρχίας Λάρνακας, με ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων.

Τρεις σκηνές, περισσότερα από τριανταπέντε σχήματα και παράλληλα δρώμενα, από ένα φεστιβάλ που μεγαλώνει συνεχώς και μας αρέσει. 

 



 

Φέτος στον Φέγγαρο θα δεις και θα ακούσεις:

Joss Stone (UK)Χάρης Λαμπράκης QuartetMoa BonesJoss Stone (UK)Brooke Sharkey (UK)Larry Gus (GR)Adam Beattie (UK)Manolakis/Spyridakis/Papatzanis (GR), Electric Litany (UK)Awakened (GR), The Noise Figures (GR)The Low Spark (CY)Super Stereo (GR)PAVLOS PAVLIDIS & B-MOVIES (GR)Echo Wants Her Voice Back (CY)Sandy Brour (CY), Atoutaleme (CY)

Επίσης, θα προηγηθεί το Μουσικό χωριό Φέγγαρος, μεταξύ 24-29 Ιουλίου, προτείνοντας 12 διαφορετικά εργαστήρια για μουσική, θέατρο, συγγραφή κ.α. 

H προπώληση των τριήμερων εισιτηρίων έχει αρχίσει, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Τα μονοήμερα εισιτήρια θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 16 Μάϊου και έπειτα.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

 

Φεστιβάλ Ξαρκής

#pamenxarkis #goxarkis

8-10 Ιουλίου στη Λόφου

4η συνεχόμενη διοργάνωση για το Φεστιβάλ Ξαρκής, το οποίο σε προσκαλεί να βιώσεις μια… αυθεντική εμπειρία του καθημερινού, λαϊκού πολιτισμού -και όχι μόνο.



Εξειδικευμένα Εργαστήρια: Μάθε τέγνην τζ̆αι κρέμμασ’ την στο παλλούτζ̆ιν.

Μέσα από διάφορα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούμ τις καθημερινές, μεταξύ Δευτέρας 4 και Παρασκευής 8 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ένα εύρος εμπειριών σε θέματα τεχνών, χειροτεχνίας, σχεδιασμού κτλ.



Τριήμερο Φεστιβάλ Ξαρκής: Μιτσ̆οί τζ̆αι μιάλοι ούλλοι αντάμα! 

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, με κορύφωση το τριήμερο Φεστιβάλ Ξαρκής που θα γίνει μεταξύ της Παρασκευής 8 και της Κυριακής 10 Ιουλίου. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικό γλέντι, ποικιλόμορφη συναυλία και παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις, performances και εργαστήρια, όπου τα τελευταία θα είναι ανοικτά στο κοινό ανεξαρτήτως οποιασδήποτε προηγούμενης εμπειρίας.

 

 

Φάρμα Project 2016

16 Ιουλίου

3ος χρόνος για ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός και επιστρέφει με ένα βίντεο από την περσινή εκδήλωση, η οποία είχε φιλοξενηθεί στο θέρετρο Angel’s Hills στα Καμπιά. 

Όλα εκείνα που χάσατε όσοι δεν πήγατε στο περσινό φεστιβάλ, μαζεμένα σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι πληροφορίες δίνονται σταδιακά και με μέτρο... Προς το παρόν έχει δημοσιοποιηθεί από την ομάδα του Φάρμα Project, μόνο η ημερομηνία και περιμένουμε το line up τις επόμενες βδομάδες. Stay tuned.

 

 

The Afro Banana Republic Festival 2016

#6YearsStrong​

19-20 Αυγούστου στον Κόρνο

Στη Δασική Περιοχή Κόρνου, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, θα ζήσουμε και πάλι την "παραφροσύνη", τη διασκέδαση και τη δημιουργία του 6ου Afro Banana Festival. Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο γεμάτο από μουσική, χορό και ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Φέτος, οι σκηνές εξελίσσονται, με την ηλεκτρονική να μεγαλώνει και την οργανική να φιλοξενεί σπουδαία σχήματα και καλλιτέχνες από Νιγηρία, Αγγλία, Βενεζουέλα, Ισπανία κλπ. Ανάμεσα στα σημαντικά acts είναι και αυτό των Family Atlantica οι οποίοι επιστρέφουν στην Κύπρο, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη σύνθεση και για να παρουσιάσουν τον καινούργιο δίσκο τους.

 

 

Windcraft Music Festival 2016

12-13 Αυγούστου στα Κατύδατα Σολέας

Μετά από δύο επιτυχημένα WindCraft Music Fest, ψήνεται ήδη το τρίτο, με διάθεση Funk ’n’ Ethnic! Το WindCraft Music Fest 3 θα πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Αυγούστου, στα Κατύδατα Σολέας, με πρωτότυπες μουσικές Ethnic, Jazz και Funk.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές θα αποκαλυφθούν στην πορεία.

 

 

29ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΕΔΟΝ

6-8 Ιουλίου στην Πύλη Αμμοχώστου





Ένα φεστιβάλ που αν και έχει κομματικό χρώμα, εντούτοις κάθε χρόνο δέχεται πλήθος κόσμου που στηρίζει διαχρονικά τους καλλιτέχνες που φιλοξενούνται σε αυτό. 

Φέτος στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν:

6 Ιουλίου: Νατάσσα Μποφίλιου & Μπάμπης Στόκας

7 Ιουλίου: Μιλτιάδης Πασχαλίδης και Θάνος Μικρούτσικος

8 Ιουλίου: Η τελευταία βραδιά αρχίζει με 1η συναυλία από τον ανατρεπτικό Πάνο Μουζουράκη και ακολουθεί 2η συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ξεχωριστή αίγλη θα προσδώσει στη Λαϊκή Σκηνή η συμμετοχή στις 6 Ιουλίου του Γεράσιμου Ανδρεάτου και στις 8 Ιουλίου του Βαγγέλη Κορακάκη με τη συνδρομή Κύπριων καλλιτεχνών.



 

Ακολουθούν κι αυτά… που σίγουρα δεν θες να χάσεις

Μεταξύ 2-7 Σεπτεμβρίου, η Τάφρος Κωστάντζα θα φιλοξενήσει το «Nicosia Beer Fest»Λίγο αργότερα έχουμε το Septemberfest στο Πάρκο Ακαδημίας, στην Αγλαντζιά, το οποίο πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά και συνήθως γίνεται μετά τη 2η βδομάδα του Σεπτέμβρη.  

Τον Ιούλιο, στην Πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό, θα πραγματοποιηθεί το 11ο Cyprus Rialto Ethnic - World Music Festival.

Στη Λεμεσό το 4o ετήσιο Limassol Beer Festival διοργανώνεται συνήθως τέλη Ιουλίου και διαρκεί 3 ημέρες. Η μουσική σκηνή που στήνεται στην περιοχή Εναερίου, φιλοξενεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο.

Στις 16 - 17 Ιουλίου στον Πρωταρά απολαμβάνουμε μουσική στο Protaras Wind Youth Band Festival

Για 11η χρονιά οι απανταχού μεταλάδες, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο Power of the Night Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21, 22 & 23 Ιουλίου στο Camelot Park, στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

Αναφέρουμε επίσης τα 1α Μουσικά Βραβεία by Super FM, τα οποία διοργανώνονται φέτος από τον πρώτο μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου Super FM. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ