Ένα εναλλακτικό φιλανθρωπικό καφενείο στο Αυγόρου για Λακκιρτίν

Μια πρωτοβουλία της θεατρικής νεανικής ομάδας «Δημιουργείν» η οποία αποτελείται από νέους από το Αυγόρου, αλλά και την υπόλοιπη επαρχία Αμμοχώστου.


Article featured image
Article featured image

Το καφενείο το οποίο θα είναι ανοικτό μετά το Πάσχα κάθε Κυριακή, άνοιξε στις 24 Απριλίου στο Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου με το όνομα «Ως Πολλάτε Λακκιρτίν».

Το εναλλακτικό καφενείο θα φιλοξενείται στο Εθνογραφικό Μουσείο του Αυγόρου, ένα επιβλητικό αγροτόσπιτο του Αδάμου Κούτρα, κτίσμα του 1925, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου και το Ίδρυμα Πιερίδη.

 





Όπως μας ανέφερε ο Άγγελος Φιακάς, Πρόεδρος της θεατρικής ομάδας Δημιουργείν, στόχος του καφενείου είναι η φιλανθρωπική προσφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αφού όλα τα καθαρά έσοδα θα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία αυτή, το μουσείο θα γεμίζει ζωή κάθε Κυριακή, αφού αυτό αντιπροσωπεύει και το όνομα του καφενείου, με το «λακκιρτίν» που σημαίνει κουβεντολόι. 

Την καλλιτεχνική και κατασκευαστική επιμέλεια ανέλαβε ο Νικόλας Ροτσίδης, πάρα πολλοί κάτοικοι του Αυγόρου προσέφεραν εδέσματα και αντικείμενα για την λειτουργία του Καφενείου και φυσικά την υλοποίηση της ιδέας και την επάνδρωση της καφετέριας ανέλαβαν τα παιδιά της θεατρικής ομάδας «Δημουργείν». 

 



 

Η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν» δημιουργήθηκε το 2013 από νέους της κοινότητας Αυγόρου και από τότε έχουν ανεβάσει σπουδαίες παραστάσεις, όπως την τραγωδία «Φοίνισσαι» του Ευριπίδη και την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, καθώς και το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη, «Ἡ Ρωμιοσύνη ἔν᾽φυλή συνότζιαιρη τοῦ κόσμου», όλες για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ φέτος το καλοκαίρι θα ανεβάσουν την παράσταση “Μάνα Κουράγιο” του Μπέρτολτ Μπρεχτ με περιοδεία σε Λευκωσία, Λάρνακα, Παραλίμνι και Αυγόρου.  

 





Στο καφενείο μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακά γλυκά, αυθεντικό κυπριακό καφέ, χειροποίητη λεμονάδα και τοπική μπύρα από το Μικροζυθοποιείο “Prime Microbrewery” στη Σωτήρα, ενώ οι βραδιές θα ντύνονται μουσικά με ζωντανές μουσικές βραδιές. 



Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου, οδός Καρύων 52, 5510 Αυγόρου.

Πληροφορίες: 99928494 και 99777574

Ανοιχτό (από τις 8 Μαΐου και μετά) κάθε Κυριακή, 10:00-23:00.

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της θεατρικής ομάδας «Δημιουργείν» στο Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ