Το Sirena Bay… μεγάλωσε [ΒΙΝΤΕΟ]

«Αν είναι κάποιοι που αντιδρούν, να μας κρίνουν μόλις δουν το αποτέλεσμα».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή ήταν η καταληκτική δήλωση του Δήμαρχου Παραλιμνίου, κύριου Θεόδωρου Πυρίλλη, με τον οποίο είχαμε επικοινωνήσει πριν κάποιους μήνες, τις μέρες εκείνες που παρατηρήσαμε δραστηριότητα με μπουλντόζες στο Sirena Bay.

«Και με το πράσινο; Τι θα γίνει με το πράσινο και τα καλάμια;» είχαμε ρωτήσει τον κύριο Δήμαρχο, μετά που μας εξήγησε ότι τα έργα γίνονται «γιατί υποχωρεί το έδαφος και επίσης γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα».

Μάλιστα, ο κύριος Πυρίλλης συμπλήρωσε ότι «υπάρχει η σχετική άδεια για τα έργα, η οποία προέκυψε από σχετική μελέτη του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Και παρόλο που αυτή προνοούσε να γίνει τοίχος αντιστήριξης με μπετόν, εμείς επιμείναμε να μην μπει τσιμέντο».

Σε ότι αφορά στο πράσινο, μάς διαβεβαίωσε ότι θα φυτευτούν δέντρα, μέρικος συγκεκριμένα, ένα κυπριακό δέντρο, το οποίο μάλιστα το έχουν δοκιμάσει ήδη εδώ και μια τετραετία για να δουν ότι μπορεί όντως να αντέξει τις ιδιαίτερες συνθήκες κοντά στη θάλασσα, με την αλμυρότητα του εδάφους. Αναφορικά με τα καλάμια, «αν τα φυτέψουμε τώρα (σ.σ. Γενάρης ήταν που μιλήσαμε), μέχρι τον Μάιο θα γεμίσει και πάλι η περιοχή», είχε πει, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι κάποια καλάμια θα παραμείνουν.

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ο Μάιος είναι εδώ, ενώ εδώ είναι και ένα βίντεο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο κυπριακό facebook δείχνοντας την πρόοδο των έργων.

 

Στις 19 του Γενάρη ο κύριος Πυρίλης μάς ανέφερε ό,τι, «μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί. Κι αν είναι κάποιοι που αντιδρούν, να μας κρίνουν μόλις δουν το αποτέλεσμα».

Ένας λογικός άνθρωπος θα σκέφτεται πως το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αυτό που φαίνεται στο πιο πάνω βίντεο με ημερομηνία δημοσίευσης 30 Απριλίου, δηλαδή σχεδόν δυόμισι μήνες μετά το deadline. Όχι;

Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε λίγο ακόμα, καθώς η μπουλντόζα είναι ακόμα εκεί. Ναι μεν η παραλία... μεγάλωσε (άρα θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερο κόσμο), ενδεχομένως όμως το παζλ να συμπληρωθεί με τις ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και με τα δέντρα (μέρικους) όταν και εφόσον μεγαλώσουν… Οπότε, με λίγη υπομονή και άπλα θα υπάρχει και όλες οι ανέσεις και πράσινο φόντο (;) για να ξεκουράζεται το μάτι...

Το μόνο που δεν υπάρχει, προς το παρόν, είναι το ίδιο το Sirena Bay. Ή τουλάχιστον, δεν υπάρχει όπως το ξέραμε, αλλά ποιος νοιάζεται αλήθεια; Λεπτομέρειες...

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ