Τα άπλυτα στη φόρα [5+1 κυπριακές σελίδες που… τρολάρουν ασταμάτητα]

Είναι κάποιες σελίδες στο ίντερνετ «άσιλα» κυπριακές, που σχολιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την κυπριακή, σουρεάλ πραγματικότητα!

 


Article featured image
Article featured image

Και ειλικρινά πιστεύω πως, το scrollάρισμα facebook δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα αν στο timeline μου -και όχι μόνο το δικό μου- δεν φιγούραραν οι πειραγμένες φωτογραφίες τους, τα αστεία βίντεο και τα διάφορα άλλα καυστικά σχόλια των σελίδων αυτών -τις λες και entertainment websites.

Η CITY επικοινώνησε με 6 από τις σελίδες αυτές που... τρολάρουν καλά και με συνέπεια και υπέβαλε σε όλους κάποιες ερωτήσεις, τόσο για να δούμε πως δουλεύει το πράγμα όσο και για να ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές.

Απόλαυσε υπεύθυνα τις απαντήσεις τους και ανακαλύψτε κατά πόσο ήταν ή είναι διατεθειμένοι να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους!



Κυρίες και κύριοι, 6 κυπριακές σελίδες* που… τρολάρουν ασταμάτητα.

[*παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά]

 

 

ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Εξαρτάται πάντα από την επικαιρότητα και το buzz που υπάρχει γύρω από κάτι, μια συγκεκριμένη περίοδο. Δημοφιλή είναι επίσης τα θέματα που «κανιβαλίζουν» τις κυπριακές συμπεριφορές. Έχουμε τρελά όρια αυτοσαρκασμού ως λαός και αυτό μ’ αρέσει.


Σχόλια τύπου «pareta mas re» από τύπους που έχουν cover page τη μοτοσικλέτα τους, είναι no go για μένα.


Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Πέρα από το προφανές -ότι χιούμορ είναι κάτι που θα κάνει τον άλλο να γελάσει-, το χιούμορ καθορίζεται και από αυτόν που το «δημιουργεί». Το δικό μου μέσο μέτρησης είναι ο εαυτός μου. Εάν γελάσω με ένα κείμενο την ώρα που το γράφω, τότε είμαι σε καλό δρόμο. Εάν όχι, τότε το χιούμορ μου έχει πέσει σε επίπεδα πρωϊνάδικου.

Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Ένα χόμπι είναι -αν και θα ήταν όμορφο αν μπορούσε να γίνει full time. Εάν ποτέ βαρεθώ την κύρια δουλειά μου ξέρω προς ποια αδικημένη διαδρομή θα κατευθυνθώ.

Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Όχι και ούτε είναι αυτός ο στόχος. Φαίνεται άλλωστε από τη συχνότητα που πλέον γράφω άρθρα. Από τη μια το βαρυφορτωμένο προσωπικό πρόγραμμά μου και από την άλλη το monetizing του site. Εάν έχω κάτι να πω, θα γράψω. Εάν όχι, δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν. Διαφορετικά θα καταντούσε ένα καταναγκαστικό έργο (κάτι σαν την παρουσίαση εκπομπής στο Plus).

Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Μες σ’ αυτή τη βάρκα είμαι μοναχή.


Έχουμε τρελά όρια αυτοσαρκασμού ως λαός και αυτό μ’ αρέσει.


Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Όχι ένα προς ένα, αλλά προσπαθώ να βρω τον χρόνο να απαντήσω στα εποικοδομητικά σχόλια ανθρώπων που εκτιμώ. Σχόλια τύπου «pareta mas re» από τύπους που έχουν cover page τη μοτοσικλέτα τους, είναι no go για μένα.

«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Μικροπράγματα. Προσπαθώ να είμαι αιχμηρός αλλά όχι αισχρά προσβλητικός. Θα δείξει...

 

 

 

Ένα Καναπέ Offside

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Ότιδηποτε που την καθημερινότητά μας. Στην καθημερινότητα συμπεριλαμβάνονται σκάνδαλα, μάππες, καμιά «σοβαρή» δήλωση–ατάκα που κανένα διάσημο ή wannabe διάσημο, κάποιο ενδιαφέρον γεγονός, καμιά αεροπειρατία πας τον πανικό τζαι, πανω απ’ όλα, ότι έσσιει σχέση με καθυστέρηση. Άμαν δούμε κάτι τζαι πούμε ‘ωπ μα*@κα, τούτος εν πιο καθυστερημένος που μας’ σημαίνει αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του.

Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Χιούμορ είναι να μπορείς να μεταδώσεις μιαν αστεία σκέψη που έκαμες σε κάποιον άλλον. Για να πετύχει το χιούμορ, πρέπει να κάμεις τον  άλλον να πιάσει το νόημα.

Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Κανονικά εν η δουλειά μας, αλλά επισήμως δεν είναι. Βασικά, εν θα μας δώκει ο ΚΑΝΑPES να φάμε. Αλλά τζαι για την μάππα έτσι ελαλούσεν ο τζύρης μας τζαι τωρά θωρείς τον κάθε κουρούπεττο να πιάνει €10,000 το μήνα για να τζυλιέται μες στα γήπεδα.


Τα πιο σοβαρά videos μας εν οι scouters μας που τα ανακαλύψαν.


Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Καθόλου, μόνον σε είδος επροσπαθήσαν 2-3 φορές να μας λαδώσουν αλλά εν ήταν τόσο καλό το προϊόν τους για να ανταλλάξουμε.

Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Βασικά, είμαστε μια ομάδα 6 ατόμων που ασχολούμαστε με τον KANAPE όσο μπορεί ο καθένας σε σταθερή βάση, τζαι έχουμε τζαι αρκετούς (πιο λιον αθκιασερούς) που μολις πιαει το μάτι τους τίποτε που μπορεί να μας κάμνει, αμέσως στέλνουν μας το. Οι γνωστοί scouters που στηρίζουμε πολλά πάνω τους. Τα πιο σοβαρά videos μας εν οι scouters μας που τα ανακαλύψαν.

Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Επειδή δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστεν κουρούπεττοι, κάφροι τζαι ‘καθυστερημένοι’ ο κόσμος που θκιβάζει τζαι βλέπει τα θέματα μας ξέρει τι να περιμένει. Περιμένει ότι εν να δει πελλάρες, τιτσίρες, ξιτιμασσιές , καφροσχόλια, καμένα videos άρα που μόνοι τους αντιλαμβάνονται ότι τρώει τους ο κ***ς τους. Γιαυτόν ένεν τόσο συχνό φαινόμενο να μας την λαλούν. Συνήθως, αν γίνει έτσι, αφήνουμεν τους μόνους τους να τσακώνουντε που κάτω τζαι να σπάζουμε χάζι. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να απαντήσουμε με ακόμα σιειρότερο τρολάρισμα ετσι για να καταλάβουν ότι εν έσιει να φκουν που πάνω.

«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Λίβελλο; Εν εμείς που πρέπει να τους κάμουμε μήνυση για τες πελλάρες που λαλούν. Εμείς απλά αναπαράγουμε τες δικές τους κουβέντες τζαι απλά σχολιάζουμε τζείνο που καταλάβαμε. Σκέφτου κουβέντα που πρέπει να πει κάποιος για να μπει μες τον KANAPE. Ή πρέπει να είναι κανένας καθηγητής του Έθνους όπως τον ΦΟΥΚΟΥΜΑΝ ή πρέπει να πηέννει μόνο πισινή (π.χ) όπως τον αρχηγό τον Αγάπημόνοδωσεαγάπη.

 

 

 

Καράολος

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Γνωρίζουμε τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Και γουστάρουμε να παρανομούμε. Ασχολούμαστε μεν και με τα γενικά και επίκαιρα, τα οποία έχουν περισσότερη ζήτηση, αλλά εστιάζουμε στην πολιτική σάτιρα. Με λίγα λόγια, μπορεί να είναι πιο δημοφιλές το θέμα «30 ατάκες τις Κύπριας μάνας» όμως εμείς επιλέγουμε «12 τρόπους να βγάλεις selfie με αμπελοπούλια». Οι βουλευτικές εκλογές ήταν απίστευτη πηγή έμπνευσης και ο Χαμπουλάς η μούσα μας.

Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Η σελίδα μας.


Εάν η σάτιρα δεν προκαλεί, δεν είναι αρκετά καλή.


Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Έχουμε στην ομάδα μία άνεργη που το βλέπει σαν δουλειά. Της υποσχεθήκαμε πως μπορεί να μας αναφέρει στο CV της σαν προϋπηρεσία. Είναι πολύ χαρούμενη για αυτό. Το έχουμε σαν χόμπι να της δίνουμε ψεύτικες ελπίδες. Κάθε μέρα μάς ρωτά αν ήρθε η άνοιξη.

Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Από τον Μάρτιο του 2013 διαφημίζουμε την Λαϊκή Τράπεζα. Προσπαθούμε να είμαστε ελκυστικοί στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Στην Κύπρο έχουμε τα καλύτερα troll του κόσμου και αυτό μας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας. Τους πολιτευτές που μας ψυχαγωγούν τούς διαφημίζουμε δωρεάν καθώς αυτές οι πράξεις προσθέτουν χρώμα στη ζωή μας. Τους στηρίζουμε στην εκπλήρωση του λειτουργήματος τους, δηλαδή της κωμωδίας, και μας στηρίζουν δίνοντας μας άφθονο υλικό για trolling.

Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Τέσσερις-πέντε που όποτε «βρέξει» κανένα πικάντικο θέμα βγαίνουν σαν τους καράολους για να τρολάρουν. Είναι φυσικά και αυτή η άνεργη που το παίρνει πιο σοβαρά, η καημένη.

Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Όποτε εισπράξουμε αρνητικά σχόλια, είμαστε πιο βέβαιοι για το «έργο» μας. Εάν η σάτιρα δεν προκαλεί, δεν είναι αρκετά καλή. Απαντάμε στους θιγμένους συνεχίζοντας το πείραγμα και τον χιουμοριστικό διάλογο. Απαράδεκτη σάτιρα θεωρούμε μόνο αυτήν που εστιάζει στο ψέμα και στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.


Μπορεί να είναι πιο δημοφιλές το θέμα «30 ατάκες τις Κύπριας μάνας», όμως εμείς επιλέγουμε «12 τρόπους να βγάλεις selfie με αμπελοπούλια».


«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Όχι, δεν έχουμε μηνύσει κανέναν ακόμη. Έχουμε ακόμη τόνους υπομονής με τα όσα γίνονται γύρω μας. Όταν όμως μας λείψει το χιούμορ, τότε θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας.

 

 

 

Ξεροτήανα Πάφου

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Ως χιουμοριστική σελίδα δεν έχουμε κολλήματα. Κατά καιρούς ασχοληθήκαμε με την πολιτική, το μόντελινγκ, την αστρολογία, ακόμα και με την θρησκεία. Ανάλογα με το τι συμβαίνει στην επικαιρότητα προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της αγοράς και του χρηματιστηρίου.


Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της πίττας με τα σουβλάκια, όπου έχει μαζευτεί όλο το ζουμί από την σαλάτα και το κρέας.


Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Όπως είπε και ο μεγάλος φιλόσοφος Εντρολ Σμιθ: «Το χιούμορ είναι η μισή αρχοντιά». Συμμεριζόμαστε την άποψη του Εντρολ σαν ομάδα και προσπαθούμε αυτό να το εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας και νοιώθουμε πως έτσι την βγάζουμε καθαροί αφού είναι γνωστό πως, η άλλη μισή αρχοντιά προέρχεται από την καθαριότητα.

Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Εννοείται πως αυτό είναι η κύρια μας δουλειά. Είναι εξάλλου γνωστό πως με 33,408 φανς μπορείς να συντηρήσεις άνετα μια οικογένεια, με ένα παξιμάδι και αγάπη για μια βδομάδα.

Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Εννοείται πως βγάζουμε ένα ποσό κάθε τέλος του μήνα, αλλά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η πραγματική ευτυχία είναι μέσα μας και στα μάτια των ανθρώπων που βρίσκουν την ελπίδα μέσα από το υλικό που τους παρέχουμε δωρεάν. Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται επίσης και στο τελευταίο κομμάτι της πίττας με τα σουβλάκια, όπου έχει μαζευτεί όλο το ζουμί από την σαλάτα και το κρέας.

Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Ο βασικός κορμός της σελίδας μας αποτελείται από 4 άτομα, αλλά υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί συνεργάτες με carte blanche. Φυσικά, όλα ξεκίνησαν από τον ΜΞ (Μάστρε Ξεροτήανο) πριν από μερικά χρόνια, ο οποίος ασχολείται πλέον μόνο με τον ελεύθερο του χρόνο στον ελεύθερο του χρόνο.


Όπως είπε και ο γνωστός Ισπανός φιλόσοφος Πόλο Πάητος: «Μην μπαίνεις ποτέ σε διάλογο με κάποιον που δεν ξέρεις. Μπορεί να συμφωνήσεις μαζί του».


Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μπήκαμε σε διάλογο με κόσμο που άφησε αρνητικό σχόλιο, αλλά προσπαθούμε να το αποφεύγουμε. Εξάλλου, όπως είπε και ο γνωστός Ισπανός φιλόσοφος Πόλο Πάητος: «Μην μπαίνεις ποτέ σε διάλογο με κάποιον που δεν ξέρεις. Μπορεί να συμφωνήσεις μαζί του».

«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Μήνυση για λίβελο δεν «έπαιξε» ακόμα και αυτό μας προβληματίζει. Ίσως να μην βρήκαμε ακόμα τη φόρμουλα για κάτι τέτοιο ή ίσως δεν είναι έτοιμη η κοινωνία μας να δεχθεί τον λίβελλο ως οντότητα.

 

 

 

Ο Πίκρης

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Ο Πίκρης: Ο Χόμο Σάπιενς (Κυπραίος).

Ο Ξίδης: Η βλακεία.   

Ο Κάφρος: Το πιο δημοφιλές θέμα.

Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Ο Πίκρης: Χιούμορ ίσον ειρωνία.

Ο Ξίδης: Οτιδήποτε βγάζει αβίαστα γέλιο. Γενικούρα μεν αλλά κανόνες για το τι είναι χιούμορ δεν υπάρχουν. Αν η φάτσα μου σε κάνει να γελάς, τότε έχω φάτσα με χιούμορ.

Ο Κάφρος: Χιούμορ (αγγλ. humor, humour) το. Η ανθρώπινη επικοινωνία που σκοπό έχει να προκαλέσει το γέλιο.

Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Ο Πίκρης: Η σελίδα μας ξεκίνησε σαν κομμουνιστικό κίνημα με ακροδεξιές απόψεις και λίγες επιρροές από Aretha Franklin και στόχο είχε να αποτινάξει τον ζυγό του Χόμο Σάπιενς από την Κύπρο. Τελικά, αναγκαστήκαμεν να έβρουμεν δουλειές.

Ο Ξίδης: Full Time Χόμπι(τ).

Ο Κάφρος: Κύρια δουλειά για μερικούς από μας, γιατί τρέφονται με likes.

Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Ο Πίκρης: Λεφτά χαχαχαχα. Εκτός που τον Πίκρη στο Facebook, έχουμεν τζαι website (www.opikris.com). Εφκάλαμεν ακριβώς €2.36 μέσα σε τρία χρόνια ύπαρξης που τες διαφημίσεις της Google (τρου στόρι).Ο Ξίδης: Λάμπο ή Φεράρι. Ακόμα να αποφασίσω.

Ο Κάφρος: Χαχαχαχα, λεφτά...


Η σελίδα μας ξεκίνησε σαν κομμουνιστικό κίνημα με ακροδεξιές απόψεις και λίγες επιρροές από Aretha Franklin και στόχο είχε να αποτινάξει τον ζυγό του Χόμο Σάπιενς από την Κύπρο. Τελικά, αναγκαστήκαμεν να έβρουμεν δουλειές.


Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Ο Πίκρης: Ήμασταν ένας, μετά εγίναμεν δύο, μετά πάλε ένας. Να μεν τα πολυλογώ, εκταλήξαμεν τρεις. Όπως βλέπεις εν πολλά σταθερό το line-up. Έχουμε και συνεισφορά υλικού που αδελφά τρολς.

O Ξίδης: H Αγία Πικράδα.

Ο Κάφρος: Για να καταλάβεις, ούτε μεις ξέρουμεν πόσοι είμαστε. Μιλούμεν μόνο μέσω Skype. Στις επικοινωνίες μας φορούμε μάσκες, που εν κάπως περίεργο γιατί εν χρησιμοποιούμε κάμερες, αλλά you can never be too careful.

Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

O Πίκρης: Αρνητικά σχόλια πάντα καλοδεχούμενα(;)

Ο Ξίδης: Αρνητικά σχόλια; ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.

Ο Κάφρος:  Δεν χρειάζεται, ξέρουμε που μεινίσκουν.

«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Ο Πίκρης: Λίβελλο; «Νάμπου ντούτο» που λέει τζαι ο Χόμο Σάπιενς.

Ο Ξίδης: Βασικά, έπαιξα μια Λιβελλούλα με το σσιηπέττο...

Ο Κάφρος: ΟΜΟΝΟΙΑ, ΛΑΟΣ, ΛΙ-ΒΕ-ΛΛΟ!

 

 

 

Τα Σκαλιώτικα

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές θέμα για να ασχοληθεί ένα entertainment website/group όπως εσείς;

Γεγονότα της επικαιρότητας, με μια δόση χιούμορ. Μόνο ΑΓΑΠΗ.

Δώστε μας ένα ορισμό του χιούμορ.

Είναι ένα είδος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που στόχο έχει να προκαλέσει το γέλιο... όπως λέει και το wikipedia.


Στην αρχή ξεκινήσαμε τα βίντεο για πλάκα, αλλά στην πορεία φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε διαφημιστικά βίντεο εταιρειών, που θέλουν να διαφημιστούν μέσω των αστείων βίντεο μας επί πληρωμής.


Είναι αυτή η κύρια σας δουλειά ή απλώς ένα χόμπι;

Χόμπι που σιγά-σιγά εξελίσσεται σε δουλειά.

Βγάζετε λεφτά από αυτή σας την ενασχόληση;

Στην αρχή ξεκινήσαμε τα βίντεο για πλάκα, αλλά στην πορεία φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε διαφημιστικά βίντεο εταιρειών, που θέλουν να διαφημιστούν μέσω των αστείων βίντεο μας επί πληρωμής.

Πόσα άτομα είναι πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε;

Όσοι είναι και μπροστά. Τα τρία «Σκαλιώτικα».

Μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε στα αρνητικά σχόλια του κόσμου;

Ένα-δύο αρνητικά σχόλια που είχαμε, απλά τα λάβαμε υπόψη μας για δική μας βελτίωση και δεν μπήκαμε στην διαδικασία να απαντήσουμε, αποφεύγοντας έτσι την οποιαδήποτε σύγκρουση.

«Έπαιξε» καμιά μήνυση για λίβελλο;

Ήμασταν από την αρχή πολύ προσεκτικοί στο περιεχόμενο των βίντεο μας και έτσι δεν μας έτυχε τέτοιο περιστατικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ