Τα θετικά του να παίζεις Pokémon Go [9 Κύπριοι παίκτες μίλησαν]

Ίσως ποτέ άλλοτε ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας όπως είναι το Pokemon Go δεν έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα σε τόσο μεγάλο βαθμό.



 


Article featured image
Article featured image

Μικροί και μεγάλοι τριγυρνούν σε δρόμους, παραλίες, νοσοκομεία, πλατείες, μουσεία, ακόμη και μέσα σε νεκροταφεία, αναζητώντας τα εικονικά «τερατάκια».

Σίγουρα, είναι κάπως περίεργο να βλέπεις περιπλανώμενους ανθρώπους που ψάχνουν για Pokemon και οι οποίοι δεν κοιτούν τίποτα άλλο πέρα από την οθόνη του κινητού τους.

Ωστόσο, το γεγονός πως ο μισός πληθυσμός της υφηλίου μπήκε στο τριπάκι να κατεβάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στο κινητό του και να ασχολείται με αυτό καθημερινά, ενίοτε ατέλειωτες ώρες, μας έκανε να θέλουμε να δούμε... τη θετική πλευρά του. Δεν γίνεται, κάτι καλό θα υπάρχει. Πως γίνεται να παίζουν Pokemon Go τόσες χιλιάδες πιτσιρικάδες και μη, χωρίς να έχουν κέρδος; Κάτι καλό θα βρήκαν σε αυτό με αποτέλεσμα να κολλήσουν.

Ποιος είναι τελικά ο λόγος ή οι λόγοι που οι gamers του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι τόσο πορωμένοι και ποια τα θετικά του παιχνιδιού έτσι όπως οι ίδιοι τα αντιλαμβάνονται;



9 Κύπριοι παίχτες του Pokémon Go απαντούν στο ερώτημα.



 

Το Pokémon Go κατάφερε να βγάλει τους gamers έξω από το σπίτι. Μέχρι πρόσφατα, τα άτομα που ήταν εθισμένα με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι ήταν κλεισμένοι στο σπίτι. Με το συγκεκριμένο παιχνίδι τουλάχιστον βγήκαν έξω στους δρόμους.

Σωφρόνης, 22

 

Γυμνάζεσαι αναγκαστικά, λόγω του ότι διανεύεις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια για να βρεις τα Pokémon.

Άννα, 24

 



Παίζω Pokémon Go μαζί με τον γιο μου. Το παιχνίδι με βοήθησε να ανακτήσω επικοινωνία μαζί του.

Αντρέας, 30

 

Κατέβασα το Pokemon Go πριν μια βδομάδα και έπιασα μόνο δύο Pokemon. Οπότε, δεν θεωρούμαι καν παίκτης. Όχι, δεν το έχω δαιμονοποιήσει, όπως και κάθε τι άλλο που γίνεται με μέτρο και νούσιμα. Σίγουρα έχει τα θετικά του αυτό το πράγμα. Αρχικά, το ότι τα PokeStops βρίσκονται συνήθως κοντά σε σημαντικά μνημεία, πάρκα, μουσεία ή άλλα κτήρια του πραγματικού κόσμου, είναι κάτι που δεν μπορείς να το παραβλέψεις. Επίσης, ότι πολλά παιδιά μαζεύονται στο ίδιο μέρος και συναναστρέφονται μεταξύ τους, είναι επίσης σημαντικό, άσχετο αν αυτό εμπεριέχει κινδύνους όπως και οποιαδήποτε άλλη συναναστροφή που συμβαίνει εκεί έξω. Επιπλέον, σύντομα θα αρχίσουν να φανερώνονται και οι δυνατότητές του παιχνιδιού marketing-wise, όπως ακριβώς συνέβη με το facebook και άλλες τεχνολογίες, οπότε θα αντιληφθούμε ότι το Pokemon Go είναι τελικά κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι.

Νικόδημος, 34

 

Παίζοντας Pokémon Go, γνωρίζεις νέα μέρη και βλέπεις τόπους που μπορεί να μην είχες συναντήσει ποτέ ξανά στη ζωή σου. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα Pokémon να βρίσκεται στην αυλή μιας εκκλησίας στην οποία δεν έχεις ξαναπάει. Πηγαίνοντας στο χώρο για να «σώσεις» το Pokémon, γνωρίζεις από κοντά και το τοπίο-σημείο.

Γεωργία, 25

 



Συχνάζεις στα πιο γνωστά μέρη της κάθε πόλης και γνωρίζεις άτομα που έχουν την ίδια τρέλα μαζί σου. Εμείς, στην Πάφο για παράδειγμα συχνάζουμε στο Μεσαιωνικό Κάστρο και στο  Kings Avenue Mall.

Φυτούλα, 24

 

Είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό παιχνίδι. Θετικά υπάρχουν πάντα σε όλα τα θέματα, φτάνει όμως να υπάρχει το μέτρο και να μην είσαι μανιακός.

Κατερίνα, 37

 

Είναι ένα παιχνίδι που σε κρατά συνεχώς ξύπνιο και σε εγρήγορση.

Βαλάντω, 20

 



Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο παιχνίδι για να διαφημιστούν. Για παράδειγμα, τα Burger King προσφέρουν δωρεάν ένα 1 κουτί με 6 chicken fries, σε όσους βρουν Pokemon σ΄ένα από τα καταστήματά τους.

Μιχάλης, 22


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ